Pizza- bær margharita
Berry pizza margharita recipe in english at the bottom of the page.
Skal du lage pizza i kveld er det like greit å lage litt ekstra deig og diske opp med denne desserten i morgen. For det skal jeg gjøre. Pakk ekstra deig i plastfolje og legg i kjøleskapet til i morgen. Du kan selvfølgelig lage den allerede i kveld, bruke fersk deig eller til og med kjøpe. Alt er lov!
Det er alltid litt stas med bær og nå er det lett å få tak i dem hele året. Selv foretrekker jeg å følge sesongen og mesker meg med bær om sommeren, når de er på sitt aller beste. I denn oppskriften skal bærene stekes i ovn og da er det samme om det er sesong eller om de er ferske eller frosne. Bærene blir uansett myke og bare delicious! Denne pizza-bær margharita som jeg har valgt å kalle desserten, kommer til å smake like godt som den ser ut som. Deilig, frisk avslutning på et måltid og velegnet når man er mange.
Her finner du oppskrift på pizzadeig om du ikke har en fra før http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pizza-og-pai/hjemmelaget-pizzadeig
Ingredienser
- 1 porsjon pizzadeig
- 250 gram jordbær
- 150 gram bringebær
- 150 gram rips, fjern fra stilken
- 120 gram melis
- 1 ss solbærsirup eller annen sirup
- 1 ss maisena
- 100 gram creme fraiche
- 2-3 ss pistasjenøtter
Slik gjør du
- Varm ovn til 180°C
- Varm opp jordbær med melis og solbærsaft og rør til pure. Bland maisena med litt av pureen og hell tilbake med resten av jordbærpureen. Gi det et oppkok og sett til side. Rull ut pizzageigen, kle en stekeplate med bakepapir og legg på pizzadeig. Fordel jordbærpure jevnt utover pizzabunn. Sett i stekeovn og stek i ca 12 min. Rør sukker i creme fraiche og fordel i klatter opp på på jordbærsausen sammen med bær og nøtter. Sett tilbake i ovn og stek i ytterlige 8 - 10 minutter. Pynt gjerne med mynteblader.
Berry pizza margharita
Ingrediens
1 pizza dough250 grams of strawberries
150 grams of raspberries
150 grams currants, remote from the stalk
120 grams of powdered sugar
1 tablespoon raspberry syrup or other syrup
1 tablespoon maisena
100 grams of creme fraiche
2-3 tablespoons pistachios