Cæsarsalat med helstekt entrecôte

Cæsarsalat med helstekt entrecôte er laget for å deles 🙂

Cæsarsalat med helstekt entrecôte

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 800 g entrecôte
  • 2 hoder hjertesalat eller romanosalat
  • 2 hvitløkfedd
  • 4 skiver loff eller olivenbrød, skåret i staver
  • 200 g cherrytomater
  • 1 bunt reddiker
  • 50-70 g høvlet eller skivet parmesan
  • ekstra virgin olivenolje
  • salt og pepper
  • Dressing:
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 hvitløkfedd, knust
  • 3 ansjos fileter, hakket
  • 1 ts worcestersaus
  • 1⁄2 sitron
  • 1 dl kaldpresset rapsolje
  • salt
  • kajennepepper

Slik gjør du

  1. Begynn med kjøttet. Det skal være romtemperert før det tilberedes. En time på kjøkkenbenken er bra. Salte og pepre kjøttet, og brun det raskt på alle sider i en stekepanne på sterk varme. Sett et steketermometer i kjøttet, og legg det i en ildfastform. Stek entrecôten på 170 °C til kjernetemperaturen viser 58 °C. La kjøttet hvile i 20 minutter på benken, da stiger kjernetemperaturen til 62 °C og du får perfekt medium stekt biff. Liker du kjøttet mer rosa, tar du kjøttet ut når kjernetemperaturen er 52 °C. For gjennomstekt kjøtt er kjernetemperaturen 63 °C. Mens kjøttet hviler, rister du loff stavene gylne og sprø i olivenolje og tilsetter finhakket hvitløk. Del salathodene opp på langs, og gi dem en rask omgang i en grillpanne (kan sløyfes). Skjær gjerne tomatene i to eller server dem hele.
  2. Dressing: Ha eggeplommer, sennep, hvitløk, ansjos og sitronsaft i en bolle og visp alt godt sammen. Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle. Smak til med salt og kajennepepper. Vend salaten i halvparten av dressingen og legg den på fat, eller gjør dette ved bordet.
  3. Skjær kjøttet i skiver og anrett sammen med loffstaver og de andre grønnsakene på en fjøl. Server med mer dressing og parmesan, sendt rundt brødet og la alle ved bordet anrette sin egen cæsarsalat med biff.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.