Scampi og cashewnøtter i wok

Rask og god oppskrift med scampi og cashewnøtter.

Husk på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg.   Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.

Scampi og cashewnøtter i wok

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g scampi
  • 4 vårløk
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 grønne paprika, andre grønnsaker om brokkoli osv kan også brukes
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • neutral olje til steking
  • Til sausen :
  • 3 ss ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts sesameolje
  • 1 ts frisk ingefær finraspet
  • 1 ts sriracha chilisaus
  • 1 ts maisenna
  • Litt frisk koriander

Slik gjør jeg

  1. Gjør alle ingrediensene klare før du setter i gang å woke.
  2. Begynn med å røre sammen ingredienser til sausen og sett den til side.
  3. Bruk en wok eller stor stekepanne til steking og sørg for at woken er ordentlig varm mellom hver omgang.
  4. Wok paprika og cashewnøtter rask i litt olje og legg  over på et fat.
  5. Stek scampi til de skifter farge( gjerne i to omganger). Tilsett hvitløk og vårløk mot slutten av steketiden. Ha paprika og cashewnøtter tilbake i stekepannen og tilsett sausen.
  6. Kok rask opp og slå av varmen med en gang, mens du rører godt i pannen.  Tynn ut med litt vann eller buljong om den er for tykk. Sausen bør ikke stå å koke for lenge, da blir den for salt.
  7. Smak til! Kanskje du vil ha litt mer salt, eller chili. Juster med ,soyasaus og chilisaus. dryss over litt koriander og server med ris.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.