Scampi og cashewnøtter i wok
Rask og god oppskrift med scampi og cashewnøtter.
Husk på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg. Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.
Ingredienser
- 600 g scampi
- 4 vårløk
- 1 dl cashewnøtter
- 2 grønne paprika, andre grønnsaker om brokkoli osv kan også brukes
- 2 hvitløksfedd, hakket
- neutral olje til steking
- Til sausen :
- 3 ss ss soyasaus
- 1 dl vann
- 1 ts riseddik
- 1 ts sesameolje
- 1 ts frisk ingefær finraspet
- 1 ts sriracha chilisaus
- 1 ts maisenna
- Litt frisk koriander
Slik gjør jeg
- Gjør alle ingrediensene klare før du setter i gang å woke.
- Begynn med å røre sammen ingredienser til sausen og sett den til side.
- Bruk en wok eller stor stekepanne til steking og sørg for at woken er ordentlig varm mellom hver omgang.
- Wok paprika og cashewnøtter rask i litt olje og legg over på et fat.
- Stek scampi til de skifter farge( gjerne i to omganger). Tilsett hvitløk og vårløk mot slutten av steketiden. Ha paprika og cashewnøtter tilbake i stekepannen og tilsett sausen.
- Kok rask opp og slå av varmen med en gang, mens du rører godt i pannen. Tynn ut med litt vann eller buljong om den er for tykk. Sausen bør ikke stå å koke for lenge, da blir den for salt.
- Smak til! Kanskje du vil ha litt mer salt, eller chili. Juster med ,soyasaus og chilisaus. dryss over litt koriander og server med ris.