Frokostpizza
Server pizza til frokost! Slik kan man bruke rester av pizzadeig fra dagen før.
Oppbevar deigrester dekket med plastfolje i kjøleskapet til neste dag. Dagen etter tas den ut av kjøleskapet ca 1/2 time før bruk og la stå i romtemperatur før pizzaen rulles ut. (Du kan også bruke ferdig pizzadeig – eller eller en nylaget deig til frokostpizza). Jeg pleier å lage mine frokostpizza i porsjonsstørrelser, så pizzadeigen skal deles opp i flere emner. Rull ut porsjonspizzaer, pensle gjerne litt olje på og forhåndsstek bunnen i forvarmet ovn i ca 5 minutter. Ta ut av ovnen og ha på det du ønsker av topping. Min frokostpizza er dekket med et tynt lag tomatsaus (det går fint å bruke rømme), litt spinatblader, revet parmesan og for å gjøre den litt mer næringsrik har jeg drysset solsikkefrø over deigen. Den letteste måten å plassere egget der man ønsker å ha det er å knuse det i en kopp og helle det forsiktig på pizzabunnen i midten av bunnen omkranset av spinat og ost. Sett deigen tilbake i ovn og stek i ca 7 minutter til, eller til egget er ferdig stekt.