Sushibolle 2
Vi er veldig glad i rå fisk hjemme hos oss og en av de enkleste måtene å spise sushi på, er å lage sushiboller. Før laget vi alltid sushi med nigiribiter, makiruller osv …Veldig godt og sosialt, men veldig mye jobb når man er flere enn to. Å lage sushiboller er så mye enklere, og en garantert vellykket måte å servere fisk på.
Jeg bruker laks og tunfisk, men du kan også bruke andre fiskesorter. Rå tunfisk kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i, men du finner som oftest frosne blokker av tunfisk i asiatiske butikker. Spør gjerne i fiskedisken hvilken fisk de har som egner seg til sushi og sashimi. Er du i tvil, plukk fra frysedisken. Planlegger du å servere rå fisk, er det viktig at den har vært frossen i 1 døgn først. Skal du bruke fisken med det samme kan vakumpakkete produkter fra forskjellige produsenter brukes uten å fryses først.
Ingredienser
- 200 gram fisk til sashimi, gjerne flere typer, som laks og tunfisk.
- 200 reker eller kokt små scampi
- 2 porsjoner med sushi ris, følg pakke anvisning
- 1 avokado
- Reddiker
- Syltet ingefær
- Wakame
- Wasabi
- Soyasaus
Sik gjør du
- Kok sushi ris etter pakkeanvisning. Fordel kokt risen i skåler og skjær fisken i så like skiver som mulig. Dander risen med fisk, reker, avokado, reddiker og et dryss sesamfrø. Server sushibollen med wakame, syltet ingefær, soyasaus, wasabi.