Garam masala kjøttboller i tomatcurry
Recipe for Garam masala meatballs in curried tomato saus in english at the bottom of this page.
Det er ingen hemmelighet at nordmenn er glade i kjøttdeig. Forklaringen er vel at det er kjapt å lage mat av kjøttdeig, allsidig og billig. I Norge blir 40 prosent av storfe-slakten til kjøttdeig. I Frankrike er tallet på 5 prosent, ifølge TV2.
Når jeg skal lage retter med kvernet kjøtt, kjøper jeg kun karbonadedeig som har en lavere fettinnhold og dermed er sunnere. Det gjelder også denne gode oppskriften på garam masala krydrete kjøttboller i tomatcurry. Men bruk gjerne kjøttdeig og krydre med mer eller mindre chili, curry og salt. Gjør oppskriften til din egen og nyt den med ris , masse grønsaker eller salat.
Ingredienser
- 500 g karbonadedeig (kjøttdeig)
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1/2 ts frisk ingefær , revet
- 1 chili eller mindre, hakket eller bruk chiliflak
- litt frisk koriander eller persille, hakket
- 1 ts garam masala
- 1/2 ts malt koriander
- 1/4 ts gurkemeie
- 1/2 ts spisskummen
- 1 ts havsalt
- 1 ss potetmel eller litt brødrasp( jeg bruker helst brødrasp)
- 1 egg
- olje til steking
- Saus
- 1løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 ts frisk revet ingefær
- 1ts currypulver
- 1 ts spisskummen
- 1 laurbærblad
- 1 boks hakkete tomater
- Salt og pepper
- 100 gram spinatblader
Garam masala kjøttboller i tomatsaus med karri
- Bland kjøtt sammen med krydder, egg og brødrasp eller potetmel. Fukt hendene litt og form små bolller. Brun dem i litt olje i og sett til side.
- Varm litt olje i en gryte og stek løken til den er litt myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og stek i et minutt. Rør i krydder og fres litt til. Ha i hakkete tomater og 3 dl vann og kok opp. Tilsett kjøttboller, reduser varmen og la småkoke i ca 10 -15 minutter. Smak til med salt og pepper. Rør i spinatbladene til de faller sammen og server med ris , salat og eventuell raita.
Garam masala meatballs in curried tomato saus
Try a new twist on meatballs with garam masala and a savory tomato sauce with curry.
2 cloves garlic, crushed
1/2 teaspoon fresh ginger, grated
1 chili or less, chopped or use chili flakes
some fresh cilantro or parsley, chopped
1 teaspoon garam masala
1/2 teaspoon ground coriander
1/4 teaspoon turmeric
1/2 teaspoon cumin
1 teaspoon sea salt
1 tbsp maizena or some breadcrumbs (I prefer using breadcrumbs in this recipe)
oil for frying sauce: 1 onion, chopped
2 cloves garlic, crushed
1 teaspoon fresh grated ginger
1 teaspoon curry powder
1 teaspoon cumin
1 teaspoon turmeric
1 bay leaf
salt and pepper
1 box choppy tomatoes
200 grams of spinach leaves
Ingredients
500g minced beef (ground meat)2 cloves garlic, crushed
1/2 teaspoon fresh ginger, grated
1 chili or less, chopped or use chili flakes
some fresh cilantro or parsley, chopped
1 teaspoon garam masala
1/2 teaspoon ground coriander
1/4 teaspoon turmeric
1/2 teaspoon cumin
1 teaspoon sea salt
1 tbsp maizena or some breadcrumbs (I prefer using breadcrumbs in this recipe)
oil for frying sauce: 1 onion, chopped
2 cloves garlic, crushed
1 teaspoon fresh grated ginger
1 teaspoon curry powder
1 teaspoon cumin
1 teaspoon turmeric
1 bay leaf
salt and pepper
1 box choppy tomatoes
200 grams of spinach leaves
Anonym 31. januar 2018 (20:39)
Hei! Skal det være egg i kjøttbollene? Står egg på fremgangsmåte, men ikke i ingredienslisten?
Yngve 21. november 2019 (18:49)
Kjempe gode kjøttboller, disse blir fast på matreportoaret.
Aicha Bouhlou 29. november 2019 (15:24)
Så hyggelig!