Oksekjøtt og rødbet tagine
Recipe for beef and beet tagine in english at the bottom of the page.
Bokaktuelle Mia bak bloggen Greenbonanza har lansert en veldig gøy oppskriftsutfordring. Tema for september måneden er bete i alle mulige varianter. Beter er nydelige og jeg serverer dem ofte. Fra mitt marokkanske kjøkken er jeg vant å bruke dem i varme og kalde salater og gryteretter. Denne nydelig marokkansk kjøttgryten med rødbeter, grapefrukt og ingefær postet jeg før jeg dro på ferie i sommer. Jeg poster den på nytt i dag fordi jeg har lyst å være med på denne oppskriftsutfordringen. Det er veldig inspirerende når noen setter i gang noe som engasjerer så mange.
Det er kommet utrolig mange fine bidrag og her er noen.
Rødbeteburger og en nydelig høstsalat fra fra Greenbonanza
Krydrete rødbeter og kikerter med harissayoghurt fra et kjøkken i Istanbul
Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler fra Siv Baker og steiker
Rødbetkaker med italiensk marengs fra Gryskjøkkenskriverier
Fløyelsmyk rødbetesuppe med kjøttboller, karve og dill fra Spiselandslaget
Ingredienser
- 600 gram Oksekjøtt høyrygg eller bog i passe store terninger/ lammekjøtt kan også brukes
- 3 ss olivenolje
- 2 løk i skiver
- 5 fedd hvitløk , hakket
- 1 ss frisk revet ingefær
- 1 rød chili , hakket
- 1 ts malt koriander
- 1 kanelstang
- 2 laurbærblad
- 4 - 5 rødbeter , skrelt og delt i båter
- Salt
- Pepper
- 1 ss flytende honning
- 1 grapefrukt, tynne skiver/båter
- Litt persille
- Couscous eller ris som tilbehør
Slik gjør du
- Varm oljen i en gryte, tilsett løk, hvitløk og ingefær og stek til løken er litt myk. Tilsett chili, malt koriander, kanelstang og laurbærblad. Ha i rødbeter og stek i noen minutter. Bland inn kjøttet og stek til kjøttet skifter farge. Krydre med pepper og salt og hell i nok vann til å dekke rødbeter og kjøttet og kok opp. Reduser varmen og la det hele småkoke i omtrent 1 time, eller til kjøttet er mørt.
- Smak til med honning og eventuell mer salt og pepper. Tilsett grapefrukt og hakket persille. Server couscous til eller ris .
Beeef tagine with beets serves 4
Ingrediens
600 grams good quality beef bite size cubes3 tablespoons olive oil
2 onions, sliced
5 garlic cloves, chopped
1 tablespoon fresh ginger, grated
1 teaspoon fresh grated ginger
1 red chile, sliced
1 teaspoon coriander
1 cinnamon stick
2 bay leaves
4 - 5 beets, peeled and quartered
salt
pepper
1 tablespoon runny honey
1 grapefruit, cut into slices
some parsley leaves
couscous or rice for serving
Den allsidige bladbeten – Stekt og marinert mangold – Lise von Krogh 22. september 2016 (20:04)
[…] Bete er også månedens utfordring blant flere matbloggere i september. Sjekk ut Green Bonanza Rødbeteburger med dill på toppen, Et kjøkken i Istanbul Krydrede rødbeter og kikerter med harissayoghurt, Idéfull Rødmende Betefruer, Mias mat ovnsbakt rødbethummus, My Nordic Kitchen Beet & Berry Bowl, Kvardagsmat Kvit pizza med beter, Entusiastisk mat sin pizza med beter og chèvre, Kjøkkenmagi Rødbetemuffins, Maj-Britt & Spiselandslaget Fløyelsmyk rødbetsuppe med kjøttboller, karve og dill, Siv baker og steike Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler, Mat på bordet Ovnsbakte betechips, Basilico Rødbetesuppe med vodka og rømme, Alt godt Andebryst med betechips og plommesaus, Greta G Coleslaw med rødbeter, Matmagi Rødbete-salat med mangold og gresskarkjernolje, Enestående mat Terte med rødbete og søtpotet, the Norwegian Hausfrau Beetroot & Cheese filling for Pasta, Sunnere Alternativ Brownies med rødbeter og dadler, Godt og sunt Sjokoladekake med karameliserte Rødbeter, Alt godt Lun høstsalat med beter og kyllinghjerter og Aichas mat Oksekjøtt og rødbet tagine […]
Rødbete muffins - Kjoekkenmagi 22. september 2016 (22:16)
[…] Andre bloggere som er med i utfordringen og deres oppskrifter: -Idefull har laget Rødmende betefruer -Matmagi har laget Enkel rødbetesalat samt Rødbetesalat med mangold og gresskarkjerneolje -The Norwegian Hausfrau har laget Beetroot and cheese filling for pasta -Sunnere Alternativ har laget Brownie med rødbeter og dadler -Mias mat har laget Ovnsbakt rødbethummus -Lise von Krogh har laget Stekt og marinert mangold -My nordic kitchen har laget Beet and berry bowl og Roasted beets, goat cheese and blackberries -Kvardagsmat har laget Kvit pizza med beter -Et kjøkken i Istanbul har laget Krydrede rødbeter og kikerter med harissayoghurt -Siv baker og steiker har laget Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler -Entusiastisk mat har laget Pizza med beter og chevre -Spiselandslaget har laget Fløyelsmyk rødbetsuppe med kjøttboller, karve og dill -Godt, sunt og billig har laget Sjokoladekake med karameliserte rødbeter (uten egg og melk) -Green Bornanza har laget Rødbeteburger med dill på toppen -Greta-G har laget Lavkarbo bete caprese, Nordisk smoothie med grønnsaker og basilikum, Fårikål med beter og Coleslaw med rødbeter -Mat på bordet har laget Ovnsbakte betechips -Enestående mat har laget Terte med rødbete og søtpotet -Alt godt har laget Andebryst med betechips og plommesaus -Sara Lossius har laget Lun høstsalat med beter og kyllinghjerter -Basilico har laget Rødbetesuppe med vodka og rømme -Aichas Mat har laget Oksekjøtt og rødbet tagine […]
Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler | Siv baker og steiker 23. september 2016 (07:27)
[…] Aichas Mat med Oksekjøtt og rødbet tagine […]
Tone 27. februar 2018 (17:47)
Hei
Takk for kjekk blogg.
Dersom en lager tanginerettene dine i en tangine, bør en da redusere på væsken eller gjøre noe annerledes?
Aicha Bouhlou 3. mars 2018 (12:47)
Hei Tone, ja det er sikkert lurt å redusere væskemengde og tilsette mer om det er behov for det.