Reker med safranaioli
For recipe in english scroll down to the bottom of the page👇🏾Det er ikke rart at reker er populær sommermat. Det krever minimalt med innsats å lage et flott rekemåltid som smaker nydelig. Så kan man tilbringe mest mulig tid ute istedenfor på kjøkkenet. Men reker og andre skalldyr er faktisk best om høsten og vinteren. Det kalde vannet gjør at algene forsvinner og levekårene i vannet blir bedre for rekene. Det er da de smaker best.
Rekesmørbrød er noe av det beste jeg får uansett hvordan jeg lager dem. Denne varianten er spesielt god og en fin kombo å servere gjester. Safranaioli kan man også lage med jukseaioli : majones, hvitløk, knust safran, sennep og litt sitronsaft. Eller bruk karri om du ikke har safran.
Ingredienser
- 800 g reker med skall
- Frisk dill
- Godt brød
- 1 sitron, i båter
- 2 egg
- 1 avokado
- Safranaioli:
- 1 eggeplomme
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1/2 ts dijonsennep
- 1 knivsodd gurkemeie
- 6 -8 tråder safran, knust (bruk baksiden av en skje)
- 1 ss sitronsaft
- 2 dl solsikkeolje
- 4 ss olivenolje
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Ha eggeplomme, knust hvitløk, sennep, safran, gurkemeie og sitronsaft i en foodprocessor. Stavmixer kan også brukes. Sett i gang kjøkkenmaskinen. Spe med olje litt etter litt i begynnelsen, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle. Først solsikkeolje så olivenolje. Du skal få en tykk majones.
Shrimps and saffron aioli, serves 2
Shrimp is popular summer food. It requires minimal effort to make a great shrimp meal that tastes delicious. You can spend most time outside instead of in the kitchen. But did you know that shrimps and other shellfish are at there best in winter? The cold water makes algae disappears and living conditions in water is better for shrimps. That´s when they taste best ! Shrimp sandwiches is one of the best foods for me no matter how I make them. This variant is particularly good and a nice combo to serve guests. Saffron Aioli can also be made with cheat aioli: By blending mayonnaise, garlic, crushed saffron, turmeric, mustard and lemon juice. Or use curry if you don´t have saffron.
dill
Good bread
1 lemon, wedges
2 eggs, boiled
1 avocado saffron aioli:
1 egg yolk
1/2 teaspoon Dijon mustard
1 clove garlic, crushed
1 pinch turmeric
6 -8 strands of saffron, crushed (use the back of a spoon)
1 tablespoon lemon juice
2 dl sunflower oil
4 tablespoons olive oil
salt and pepper
ingredients
800 g shrimps with shelldill
Good bread
1 lemon, wedges
2 eggs, boiled
1 avocado saffron aioli:
1 egg yolk
1/2 teaspoon Dijon mustard
1 clove garlic, crushed
1 pinch turmeric
6 -8 strands of saffron, crushed (use the back of a spoon)
1 tablespoon lemon juice
2 dl sunflower oil
4 tablespoons olive oil
salt and pepper
Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat 18. april 2017 (15:38)
[…] REKER SAFRANAIOLI OG EGG English version […]
Tyve deilige eggende retter – Aichas Mat 18. april 2017 (16:07)
[…] REKER SAFRANAIOLI OG EGG English version […]
Tyve eggende retter – Aichas Mat 18. april 2017 (16:44)
[…] REKER SAFRANAIOLI OG EGG English version […]
Aromatisk fiskefilet med appelsiner og safranaioli – Aichas Mat 31. januar 2018 (17:12)
[…] Ta fiskemiddagen til et nytt nivå og server fiskefileten aromatisk krydret med chili og spisskummen sammen med sesongens appelsiner og en aioli smaksatt med safran. Oppskrift for safranaioli finner du her […]