Vidunderlige måltider med ost på bordet

Cheese board inspiration Ost er ikke bare godt på matpakken, men kan utgjøre et helt vidunderlig måltid eller dessert.  Et ostefat eller bord til gjester er utrolig lettlaget og kan gjøres enkelt eller avansert. Jeg elsker ost og på denne siden har jeg samlet noen av mine måltider med ost og tips som kan inspirere deg. 

Ost til dessert er det sikkert delte meninger om. For oss troende er det ingen tvil om at det ikke finnes noe bedre å avslutte et måltid med en ost og noe søtt til i form av frukt, nøtter og en spennende syltetøy eller honning.

KOSEKVELD MED OST OG LABNEH (OSTEDIPP) OG MOZARELLA

 Skal du lage et helaftens bord er det fint å  servere rikelig med godt brød i tillegg til kjeks, oliven, frukt, og oppskåren grønnsaker. Da blir det et mer helhetlig måltid. Jeg variere ofte ostetypen mine, men det er to ting som går igjen når jeg skal lage et stort gjestebud med ost. Jeg serverer ofte mozzarella i olivenolje sammen med basilikum og tomater og rister masse godt brød til. Da kan man lage caprese bruschetta ( tomater og mozarella på toast). I tilleggg lager jeg alltid labneh eller en labneh inspirert ostedipp som serveres i tillegg til ostene. Det viser seg at folk spiser mer av grønnsakene når dippen er en del av et ostebord.

Labneh/ Ostedipp:

Ingredienser:

300 g labneh, kan kjøpes i innvandrerbutikker eller lag selv. Du finner oppskrift til labneh og flere varianter her

Istedenfor labneh kan man blande 200 g myk kremost type philadelphia +1 dl yoghurt naturell eller crem fraiche.

2 ss friske urter, hakket velg dine favoritt ( mynte, basilikum eller oregano)

Salt

Pepper

Til topping

Ekstra virgin olivenolje

Ristete nøtter

Mer urter

Slik gjør du:

Rør sammen ost, yoghurt og urter og smak til med salt og pepper. Risle over litt olje og strø over med ristete nøtter og hakkete urter.

ROMJULSKOS

Kjøp gjerne 2 til 5 typer ost og beregn  ca 80 gram per person. Har i tankene at folk spiser mer milde oster enn av de skarpe ostene av typen gorgonzola, stilton og roquefort. Ostens aroma og smak kommer best til sin rett i romtemperatur, og derfor er det lurt å ta osten ut av kjøleskapet  1 – 1 1/2 time før den skal serveres. 

Tilbehør til ost

Godt brød, flere typer

Kjeks, knekkebrød, pepperkaker

Alle typer nøtter

Honning, syltetøy og chutney

Frukt som druer, pærer, forskjellige typer bær,aprikoser, fiken,  fersken…

Grønnsaker som gulrot, reddiker, paprika osv

BRIE OVNSTEKTE NØTTER OG HONNING OPPSKRIFT HER

BRIE OG BALSAMICO MARINERTE JORBÆR OPPSKRIFT HER

SOMMERKVELD MED CAPRESE BRUSCHETTA

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.