Vegetar mezze

I morgen kveld har vi invitert to venner som er vegetarianere til et slags marokkansk vegetar-tapas-bord. Du finner oppskriftene ved å klikke på de enkelte rettene her.Zaalouk som er en aubergin og tomatdipp, aubergin og kikertersalatmarokkansk tomat og agurk salat, en lettlaget rødbethummus og andre snacks som oliven, gulrøtter, fetaost og godt brød.

 

Å spise mer vegetarmat og et vegetarisk kosthold er blitt veldig populært i den vestlige verden. Spesielt unge mennesker har fått et mer samfunnsmessig og helsemessig perspektiv på hva de vil ha på tallerken sin. Selv spiser jeg alt, men er spesielt glad i plantebasert mat. Det er nok fordi jeg er vokst opp med mye grønsaker og belgfrukter til daglig. Mine to venner som kommer i morgen er 
Laktovegetarianere og det gjør det mye enklere  å finne på ting . Jeg kunne til og med ha laget et ostebord, siden de spiser meieriprodukter. Jepp, det finnes faktisk mange ulike typer vegetarisk kosthold, avhengig av hvor mange matvarer som blir ekskludert.

Hovedgruppene er

  • Veganere
, denne gruppen har det strengeste matregimet.  De er vegetarianere der all mat fra animalske kilder ekskluderes. Kosten baserer seg på alle former for planteføde som frukt og grønnsaker, belgfrukter, nøtter og frø.
  • 
Laktovegetarianere spiser det samme som veganere, men inkluderer også melk og meieriprodukter.
  • Lakto-ovo-vegetarianere
 inkluderer både melkeprodukter og egg i sitt kosthold, men spiser ikke kjøtt, fisk eller fugl.
  • Semi-vegetarianere
  er personer som ikke spiser rødt kjøtt, men som inkluderer både melkeprodukter, egg samt fisk eller fugl i sitt kosthold (disse regnes strengt tatt ikke som vegetarianere).

Å forandre totalt på et kosthold forutsetter god kunnskap om ernæring. Uten riktig sammensatt kost er vegetarianere utsatt for å utvikle mangel sykdommer. På min side er det kun oppskrifter og inspirasjon på forskjellige vegetar retter, men du må selv sørge for å sette sammen et ansvarlig og velbalansert kosthold.

Ingen kommentarer

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.