Lammekoteletter og vannmelonsalat med syltet rødløk, fetaost og mynte.

En deilig smakskombinasjon! Denne  lekre friske salaten av vannmelon, mynte og syltet rødløk er en perfekt sommersalat. Den passer både til grillmat, spekeskinke eller som tilbehør til andre vegetarretter. Her serverer jeg den med lammekoteletter. Kjempegodt!

Lammekoteletter med vannmelonsalat og syltet rødløk

Personer: 4

Du trenger:

  • 8 stk, ca. 1 kg lammekoteletter
  • 3 hvitløksfedd , finhakket
  • 2 ss ekstra Virgin olivenolje, til kjøttet
  • 3 ss frisk rosmarin
  • Salt og pepper
  • ½ vannmelon, skjær i store triangel eller båter
  • 1 bunt reddiker, skivet
  • 3 ss mynteblader
  • 2 ss olivenolje til salaten
  • 100 gram feta ost
  • Syltet Rødløk av 2 løk
  • - Syltet rødløk -
  • 2 stk rødløk, skjæres I tynne skiver
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl vann
  • 1 knivsodd salt

Slik gjør du:

  1. – Vannmelonsalat –
  2. Kok opp eddik, sukker, salt og vann og hel varm eddik lake over løken. Ha Løken i et rent glass med lokk eller dekk med plastfolie og sett kjølig.
  3. Bland Reddiker og vannmelon og syltet rødløk på et stort fat og dryss over mynte. Hell over olivenoljen og vend forsiktig.Topp med fetaost og litt mer mynte.
  4. – Lammekoteletter : Bland olivenolje, hvitløk og rosmarin godt i kjøttet. La kotelettene marinere i 30 minutter eller mer.
  5. Krydre med salt og pepper og grill eller stek over middels varme i ca 3 minutter på hver side. La kotelettene hvile litt og servere med vannmelon salat, aioli og godt brød til.
  6. Tips: Lag løken gjerne I god tid ca. en time før eller tidligere. (Rødløk er deilig tilbehør å ha I kjøleskapet til hva som helst om det blir noe til overs). Lammekotelettene har også godt av å ligge en stund i marinaden før du tilbereder.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.