Grovhakket tapenade
Jeg lager ofte dipper og tapenader som følger måltidene våre. Det hører med til kulturen min og dele mat på den måten. Som med hummus og andre dip lager jeg også tapenade på forskjellige måter. Denne ukompliserte oppskriften på nydelig grovhakket tapenade kan serveres som en enkel forrett eller snack sammen med litt godt brød til og en favoritt i glasset. Det er også deilig vegetar pålegg å ha i kjøleskapet og fantastisk tilbehør til tomater, fisk, i sauser osv .
Ingredienser
- 50 gram ristete pinjekjerner
- 100 gram grønne oliven, stenfri
- 100 gram kalamata oliven, stenfrie
- 1 paprika, grillet, (man kan også bruke grillet paprika på glass )
- 2 hvitløksfedd , finhakket
- 1/2 liten chili, hakket eller litt chiliflak (kan sløyfes)
- En liten neve blanding av frisk persille og oregano, hakket
- ½ sitron, saft
- 1 ½ dl olivenolje eller mer
- Litt havsalt
Slik gjør du
- Ha alt i en foodprosessor og kjør forsiktig til nesten finhakket . Tapenaden skal være smørbar, men grov i konsistens. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.