Sushibolle på koreansk

 

 

Sushibolle på koreansk

Personer : 2

Ingredienser

  • 200 g ferdig kokt sushiris
  • 250 g lakseloin i tynne skiver
  • 1 liten pose blandet salat (babyleaves)
  • 2 stk vårløk i julienne eller finhakket
  • 1 bunt reddiker, tynne skiver, gjerne flere typer om du finner i butikken
  • 1/2 agurk julienne
  • 2 ss syltet ingefær, hakket
  • 2 ss frisk koriander, hakket
  • 3 ss riseddik
  • 1 liten ts sukker
  • Koreansk chilisaus:
  • 2 ss koreansk rød chili pasta (kochujang) eller annen chilipaste
  • 1 fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss vann
  • 2 ts sesamfrø, ristet
  • Litt sukker

Slik gjør du

  1. Begynn med å røre sammen sukker og riseddik i en salatbolle og tilsett vårløk, reddik, agurk, koriander og hakket ingefær. La stå slik at smakene kan sette seg, mens du forbereder resten. Rør sammen alle ingrediensene til koreansk chilisaus og sett til side. Ha ferdig kokt ris i bunnen av 2 boller. Bland sesamolje og babyleaves sammen med agurk og reddiksalaten . Anrett salat ogoppskåren laks opp på risen. Dryss sesamfrøog hakket koriander over laksen og server med koreansk chilisaus.

Ingen kommentarer

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.