Søtpotetgryte med linser og karri

Sweet potato stew with lentils and curry. recipe at the bottom of this page👇🏽

Skal du ha en kjøttfri dag i uken kan jeg anbefale denne deilige søtpotet- og linseretten. Dette er den perfekte hverdagsgryten.  Den er enkel å lage og proppfull av smak. #vegan

 

Søtpotetgryte med linser og karri

Personer : 4

Ingredienser

  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket eller revet
  • 2 ss karripulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1/2 - 1 ts chili flak
  • 1 laurbærblad
  • 1 liten sellerirot, skrelles og kuttes i mindre terninger 
  • 2 søtpoteter, skrelles og kuttets i store terninger
  • 1.5 dl brune eller grønne linser
  • 5-6 dl grønnsakbuljong (vann og pulver eller terninger)
  • 1 boks hakkete tomater ca 400 g
  • Frisk koriander, grovhakkede
  • 1 boks kokte brune bønner , ca 300 g 
  • 1/2 sitron, saften
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Rør selleriterninger, ingefær og krydder og laurbærblad og stek i 1 min til. Tilsett søtpoteter og linser og bland godt sammen med krydder. (Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men skyll dem under vann før bruk.) Tilsett buljong og kok opp gryten. Reduser varmen og kok linser og grønsaker  i ca 15 minutter.
  2. Tilsett hakkete tomater og koriander (spar litt koriander til pynt). Kok videre i ca 15 minutter til grønnsakene og linser er myke og til nesten all væske er kokt inn. Tilsett mer vann underveis om det er nødvendig for kokeprosessen.
  3. Rør i ferdigkokte brune bønner og smak til med sitron, salt og pepper. Dryss over litt hakket koriander og server med yoghurt naturell, ris, brød eller en grønn salat til.

SWEET POTATOOES STEW WITH LENTILS AND CURRY

Ingredients

2 tbs vegetable oil
1 onion, chopped
2 garlic cloves, minced
1 ss fresh ginger, grated
2 tbs of curry powder
2 tsp ground cumin
1/2 - 1 tsp chilli flakes
2 sweet potatoes, peeled, cut into cubes
1 little celeriac, peeled and cut into cubes
130 g brown lentils
5-6 dl vegetable stock
1 can, ca 400g diced tomatoes
1 can cooked kidney beans
Fresh coriander leaves, roughly chopped
1/2 lemon, juice
salt and pepper
natural yoghurt, rice, bread or a green salad to serve

Method

Heat oil in a large frying pan. Add onion and garlic and cook for 3 minutes or until softened. Add celeriac, ginger, curry powder, cumin and chilli flakes and cook for a further 1 minute.

Add sweet potato, lentils, bay leave and broth. Bring to the boil, then cover and reduce heat to low. Summer for 15 minutes or until lentils and vegetables are halvaway done . Add tomatoes and chopped cilantro( reserve some for garnish and cook for another 10 minutes or until vegetables are tender.

Add cooked kidney beans and taste too with lemon juice, salt and pepper.

Serve with natural yoghurt, rice, bread or a greeen salad on the side.

2 Comments

  • Avatar
    Hanne Blaafalk 27. januar 2019 (00:12)

    Veldig, veldig god og fyldt med smag ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    Really, really good – full of flavour ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.