Skalldyrpasta

Skalldyrpasta

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 700 g reker med skall
  • 400 g spagetti
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, i skiver eller hakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 plommetomater, skjær i små terninger
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts chiliflak
  • Pepper
  • Salt
  • 1 dl hvitvin/ litt eplejuice eller sitron kan også brukes om du ikke bruker alkohol.
  • 1 neve persille, hakket
  • Olivenolje

Slik gjør du

  1. Rens blåskjellene, vask dem i kaldt vann, fjern «skjegget» og kast knuste blåskjell. Tin og skrell rekene. Behold skall på noen av rekene til å pynte med,  om du vil.
  2. Fres løk og hvitløk i godt med olivenolje og stek til løken er gyllen og myk. Tilsett tomatpuré, sukker og chili og fres videre mens du rører. Tilsett vin og kok i ett minutt. Tilsett tomater og øk varmen til middels høy. Kok sausen til den tykner litt og rør ofte. Smak til  med salt og pepper.
  3. Ha i blåskjellene, legg på lokk, og la skjellene dampe til de åpner seg, rist litt på kasserollen et par ganger. Løft noen få av de dampede skjellene ut av kasserollen for å legge opp på pastaen, resten skal ligge igjen med sausen. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  4. Kok spagettien al dente  i rikelig saltet vann. Hell av kokevannet. Ha spagettien over i sausen med blåskjell. Tilsett persille, mesteparten av rekene  og vend pastaen forsiktig i sausen. Ha i litt av kokevann fra pastaen om du synes det er for lite fukt. Hell pastaen over på et stort serveringsfat og legg rekene med og uten skall og blåskjell som er satt til side opp på pastaen. Dryss til slutt over litt mer  hakket persille og nyt!

2 Comments

  • comment-avatar
    Marina 16. januar 2021 (11:19)

    Laget denne til middag i går – kjempegod! Men brukte små tomater på boks istedenfor ferske, syns butikktomatene har for lite smak nå om vinteren. Ny favoritt til fredagspastaen 🙂

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.