Rekesalat med asiatisk dressing
Jeg elsker å lage salater. Det er mat som strutter av farge og energi og gir mulighet til å skape noe nytt hver gang. Å lage salat er veldig gøy og så går det veldig rask. Jeg blander nesten alltid flere typer salat for å skape litt kontrast og lager mine dressinger selv.
Denne salaten skaper skikkelig fin sommerstemning på kjøkkenet. Dressing er viktig og her løfter den salaten fra å være en alminnelig grønn salat med reker til en frisk eksotisk smaksbombe. Vi har alltid hakkete peanøtter i en liten skål ved siden av som vi strør over salaten mens vi spiser. Det er veldig godt men kan selvfølgelig sløyfes. Salaten kan også lages med kylling.
Recipe for shrimp salad in english coming up later.
Ingredienser
- 4 dl pillede store fine reker
- 300 g blandet salat, som feltsalat (mache), ruccola, rød mangold, babyspinat osv.
- 1 rødløk, tynne skiver
- 1 neve reddiker, i skiver
- 150 g cherrytomater ,bruk gjerne flere farger og del i to
- Et par stilker bladpersille, grovhakket
- Tilbehør 100 g usaltete penøtter, hakket
- Dressing:
- ½ rød chili eller litt chili saus
- 1 ts finrevet ingefær
- 2 ss vann
- 1 ss fishsauce
- 1 ss soyasauce
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 lime, juicen
- 2 ss sesame olje
- 1 ts sukker
- 2 ss koriander, hakket
Slik gjør du
- Legg salatblader, løk, tomater, reddiker, persille og reker på et fat. At salaten ser delikat ut er like viktig for den store salatopplevelsen som dressing. Salat er flott på store fat og dander litt på tomater og reker og pynt gjerne med sitroner og persille Bland alle ingrediensene til dressingen. Jeg pleier å ha alt i et glass med skrulokk og blande ved å riste. Det kan være en fordel å blande dressing før man anretter salaten, slik at smakene i dressingen for trekke litt. Øs halvparten av dressingen med skje over salaten rett før den skal spises. Server salaten med resten av dressingen ved siden av og hakkete peanøtter som skal strøs opp på salaten ved bordet.