Rask middag med soppragu, pasta og krydderstekte pærer til dessert.

# REKLAME For FISKARS

Hverdagen er travel for de fleste, men førjulstiden er en ekstra hektisk periode for mange av oss. Gaver skal kjøpes, kaker skal bakes og det er mange andre ting som skal ordnes.  Men adventstiden er også en kjærkommen anledning til å stelle i stand ekstra hygge.  Jeg er veldig glad i adventstiden og alt det som følger med julen. Baking, pynting, førjulstiden med venner og familie og koselige stunder med måltider og tente lys. Det er faktisk mulig å rekke alt og å spise godt uten å bruke all verdens tid på matlaging.  Jeg bruker enkle middagsoppskrifter som jeg kan lage på 20 minutter og sammen med en litt julete dessert kan til og med en enkel pastarett fremkalle julestemning.

Med disse to raske oppskriftene kan du kose deg, når du tar en pause fra juleforberedelsen. Soppragu med pasta passer til alle og kan lett gjøres vegansk ved å velge pasta uten egg.

Desserten er også et fint alternativ for veganere. Da bruker man plantebasert margarin og serverer pærene med vegansk yoghurt eller is.

Hos meg er det allerede litt julestemning fordi jeg har fått tilsendt  Hard Face produkter fra Fiskars  som jeg skal teste.
Serien består av gryter og stekepanner i forskjellige størrelser med ekstra tykk bunn for jevn varmefordeling og egner seg til det meste du skal lage på ditt kjøkken.  Hard Face produktene fra Fiskars  har et spesielt slitesterkt non stick-belegg – Hardtec Superior. Et belegg som holder selv ved tøff daglig bruk. I tillegg til at det har suverene slipp-lett egenskaper, så kan produktene også vaskes i oppvaskmaskinen. Jeg har brukt stekepannen til å lage både soppragu og stekte krydderpærer. Pannens slipp-lett egenskap gjorde det superlett og raskt å vaske pannen for hånd mellom rettene.

 Det kan være lurt å sette på kokevann til pastaen før man begynner med å lage ragu.  Her har jeg brukt Hard Face gryten fra Fiskars .  Det beste med grytene er de silikon-kantede lokkene som er utrolig lette å håndtere uten grytekluter.

Kantene blir ikke varme selv om man har kokende vann i gryten.

Det var lett å helle av vannet med dette smarte lokket som også har to forskjellige hellings alternativer.

Det er få ingredienser du trenger for å lage soppragu. I tillegg til sopp, løk, hvitløk tomatpuree, og krydder har jeg også brukt kokosmelk for å gjøre den vegansk. Men kokosmelk kan erstattes med fløte om du foretrekker det.

Varm litt olje i en gryte og fres rask løk og hvitløk.

Tilsett sopp og stek til soppen til den begynner å bli litt mørkere.

Ha i tomatpuree, chili og paprika og bland godt i grønsaken.

Hell i kokosmelk og kok opp.

Smak gryten til med salt og pepper.

Ha pasta over i soppraguen og bland godt.

Strø over finhakket vårløk og dryss over paprika før servering,

…og avslutt middagen med en superenkel

og deilig dessert.

Rask middag med soppragu, pasta og krydderstekte pærer til dessert

personer: 4

Ingredienser

  • Soppragu:
  • 2 fedd hvitløk , hakket
  • 1 liten løk, hakket
  • 300 g sopp, skivet
  • 2 ts tomatpurre
  • 1 liten ts paprika
  • 1/2 ts eller mindre chiliflak
  • 4 dl lett kokosmelk
  • salt + pepper
  • 400 g valgfri pasta
  • Krydderstekte pærer:
  • 2 pærer
  • Litt sitronsaft
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter pakkeanvisning.
  2. Varm litt olje i en gryte og fres løk og hvitløk rask i oljen. Tilsett sopp og stek til soppen begynner å bli litt mørkere. Ha i tomatpure, chili og paprika og bland godt i grønsaken. Tilsett kokosmelk og kok opp. Smak gryten til med salt og pepper.
  3. Sil av pastavannet og ha pasta over i soppragu. Bland pasta godt i sausen . Strø over finhakket vårløk og dryss over litt paprika før servering.
  4. Krydderstekte pærer:
  5. Skrell og del pæreri to eller fire. Drypp med litt sitronsaft. Varm smøret i stekepanne og stek pærene i smør . Ha på sukkeret og tilsett kanelstang og stjerneanis. Fortsett og steke til pærene er myke og gyllen. Snu litt på dem mens de steker.
  6. Server med mascarpone, yoghurt, pisket krem, kesam eller litt vaniljeis.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.