Quinoa tabbouleh

Denne salaten lages vanligvis av bulgur eller couscous. Her har den klassiske salaten Tabbouleh fått en oppgradering med kornet quinoa som egentlig er et frø. Den lille ernæringsmessige bomben er stappet med proteiner og aminosyre som gjør den til veldig bra mat for vegetarianere. Denne salaten er proppfull av smak fra blant annet persille og mynte.

Quinoatabbouleh

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 dl buljong  (terning +vann) eller bare vann
  • 2 dl quinoa
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • revet skall og saft av 1 sitron (økologisk)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 tomater, hakket
  • 1 agurk, hakket
  • 1 vårløk
  • 3 ss finhakket frisk mynte
  • 3 ss finhakket frisk persille
  • salt
  • pepper
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. Bland quinoa med olivenolje, finhakket hvitløk,sitronsaft og skall. Del tomater i to og skjær tomatkjøttet i biter. Skjær agurk i små biter. Bland tomater, agurk og vårløk sammen med quinoa og vend til slutt inn urtene. Tilsett litt mer olivenolje og smak salaten til med salt og pepper. La den trekke i ca 10 minutter. Server salaten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt, kylling eller fisk.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.