Polkabeter, egg og zaátar

Polka beet eggs recipe  in english at the bottom of the page👇🏾Det er så mange måter å nyte egg på, og etter min mening er de alle perfekt.  I dagens oppskrift har jeg stekt eggene mine i lag med blant annet polkabeter og zaatar.

Zaátar er en krydderblanding hjemmehørende i Midtøsten. Den har spredt seg langt utover sitt opprinnelsesområde og du finner varianter av den fra Iran til sør- Spania. Jeg bruker den i alt fra salater, egg, til kjøtt og fiskeretter På grunn av utbredelsen er det store variasjoner i hva Zaatar inneholder. Den mest vanlige kombinasjonen er timian, oregano sesamfrø og sumak. Zaatar kan kjøpes i de fleste innvandrerbutikker.

Oppskriften er beregnet til middag til en eller brunsj/lunsj for to personer.

Polkaegg

Personer: 1

Ingredienser

  • 1 liten polkabete, i tynne skiver ( andre beter kan også brukes)
  • 1/2 liten rødløk, i skiver
  • 1/4 rød paprika, i skiver
  • 1/4 chili, hakket
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 tomat i båter
  • 2 egg
  • Litt persille, hakket
  • En klype zaàtar, eller bruk andre krydder som spisskummen, knust chili om du ikke får tak i zaátar.
  • Litt olivenolje
  • Pepper
  • Salt

Slik gjør du

  1. Varm litt oliven olje i en stekepanne. Ha i beteskiver og løk og stek i noen minutter. Tilsett paprika, chili og hvitløk og stek videre under omrøring til alle grønsakene er myke. Ha i tomatbåtene og smak til med salt og pepper. Lag litt plass til eggene og knekk i eggene. La det koke uten omrøring til eggene er ferdig stekte. Dryss over litt zaátar og persille.

Polkaeggs. Serves 1 for dinner or 2 for brunch

There are so many ways to enjoy eggs, and in my opinion they're all the perfect way. My eggs are made with beets and zaàtar today.

Ingredients

1 small polka beet, thinly sliced ​​( you may use other beets)
1/2 small red onion, sliced
1/4 red bell pepper
1/4 chili, chopped
1 clove garlic, minced
1 tomato into wedges
2 eggs
Some parsley, chopped
A pinch Zaatar, or use other spices
Olive oil
Salt
Pepper

Method

Heat some olive oil in a frying pan. Add the beet slices and onion and fry for a few minutes. Add the bell pepper, chili and garlic and cook further, stirring until all the vegetables are soft. Add the tomato wedges and season with salt and pepper. Make some room for the eggs and crack in the eggs. Boil without stirring until eggs are fully cooked. Sprinkle with a little Zaatar and parsley.

3 Comments

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.