Polkabeter, egg og zaátar
Polka beet eggs recipe in english at the bottom of the page👇🏾Det er så mange måter å nyte egg på, og etter min mening er de alle perfekt. I dagens oppskrift har jeg stekt eggene mine i lag med blant annet polkabeter og zaatar.
Zaátar er en krydderblanding hjemmehørende i Midtøsten. Den har spredt seg langt utover sitt opprinnelsesområde og du finner varianter av den fra Iran til sør- Spania. Jeg bruker den i alt fra salater, egg, til kjøtt og fiskeretter På grunn av utbredelsen er det store variasjoner i hva Zaatar inneholder. Den mest vanlige kombinasjonen er timian, oregano sesamfrø og sumak. Zaatar kan kjøpes i de fleste innvandrerbutikker.
Oppskriften er beregnet til middag til en eller brunsj/lunsj for to personer.
Ingredienser
- 1 liten polkabete, i tynne skiver ( andre beter kan også brukes)
- 1/2 liten rødløk, i skiver
- 1/4 rød paprika, i skiver
- 1/4 chili, hakket
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 tomat i båter
- 2 egg
- Litt persille, hakket
- En klype zaàtar, eller bruk andre krydder som spisskummen, knust chili om du ikke får tak i zaátar.
- Litt olivenolje
- Pepper
- Salt
Slik gjør du
- Varm litt oliven olje i en stekepanne. Ha i beteskiver og løk og stek i noen minutter. Tilsett paprika, chili og hvitløk og stek videre under omrøring til alle grønsakene er myke. Ha i tomatbåtene og smak til med salt og pepper. Lag litt plass til eggene og knekk i eggene. La det koke uten omrøring til eggene er ferdig stekte. Dryss over litt zaátar og persille.
Polkaeggs. Serves 1 for dinner or 2 for brunch
There are so many ways to enjoy eggs, and in my opinion they're all the perfect way. My eggs are made with beets and zaàtar today.
1/2 small red onion, sliced
1/4 red bell pepper
1/4 chili, chopped
1 clove garlic, minced
1 tomato into wedges
2 eggs
Some parsley, chopped
A pinch Zaatar, or use other spices
Olive oil
Salt
Pepper
Ingredients
1 small polka beet, thinly sliced ( you may use other beets)1/2 small red onion, sliced
1/4 red bell pepper
1/4 chili, chopped
1 clove garlic, minced
1 tomato into wedges
2 eggs
Some parsley, chopped
A pinch Zaatar, or use other spices
Olive oil
Salt
Pepper
Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat 18. april 2017 (15:18)
[…] EGGEPANNE MED POLKABETER English version […]
Tyve deilige eggende retter – Aichas Mat 18. april 2017 (15:45)
[…] EGGEPANNE MED POLKABETER English version […]
Tyve eggende retter – Aichas Mat 18. april 2017 (16:48)
[…] EGGEPANNE MED POLKABETER English version […]