Pesto alla genovese – basilikumpesto
Recipe for Pesto alla genovese – Basil pesto in english at the bottom of the page.
Pesto kommer i mange varianater og egner seg ypperlig på brødskiven. Den er nydelig i pasta, pizza eller som tilbehør til fugl, kjøtt eller fisk. Min yndlingspesto er pesto genovese med basilikum som jeg ofte bruker som pålegg på ristet brød med eller uten tomater. Nam!
Ingredienser
- 1 stor bunt frisk basilikum
- 60 g revet parmesan
- 30 g pinjekjerner
- 1-2 fedd hvitløk, hakket
- ca 1 dl ekstra virgin oliven olje eller litt mer
- 1 ss revet sitronskall
- ¼ ss salt
- litt pepper
Slik gjør du
- Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket. Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov i konsistens.
Pesto alla genovese - Basil pesto
Pesto comes in many varieties and is perfect on a sandwich. It is lovely in pasta, pizza or as an accompaniment to poultry, meat or fish. My favorite pesto is pesto genovese with basil that I often use as a spread on toast with or without tomatoes. Yum!
60 grams grated Parmesan
30 grams pine nuts
1- 2 garlic clove, minced
1 tablespoon lemon juice
1 dl extra virgin olive oil or more
1 tablespoon lemon zest finely grated
¼ tbsp salt
some pepper
Ingidients
1 big bunch fresh basil60 grams grated Parmesan
30 grams pine nuts
1- 2 garlic clove, minced
1 tablespoon lemon juice
1 dl extra virgin olive oil or more
1 tablespoon lemon zest finely grated
¼ tbsp salt
some pepper
Toast på bruschetta vis – Aichas Mat 29. januar 2018 (16:47)
[…] lite måltid for 2 eller kan deles som forrett til flere. Jeg bruker pesto (oppskriften finner du her) og ricotta i tillegg til den klassiske tomat toppingen på brødskivene, men du kan også varieres […]