Pasta arrabiata med auberginer

Pasta arrabbiata betyr sinna pasta på italiensk. Desto mer chili, desto sinnere pasta. En enkel rett med løk, hvitløk, tomater, chili og urter. Jeg har i tillegg tilsatt ovnstekte auberginer balsamicoeddik og litt ekstra chili til sausen.

My Recipe

Personer: 4

Ingredients

  • 2 store auberginer, kuttet i mellomstore terninger
  • 1 ss salt
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket eller knust
  • 1 rød chili finhakket
  • 1 ts chili flak, kan sløyfes om du ikke vil ha sausen for sterk
  • 2 bokser hermetiske hakkete tomater
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1 neve frisk basilikum hakket
  • 1 ss balsamico eddik
  • 400 g penne pasta
  • Parmesanost, revet

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200°C
  2. Legg aubergineterninger på en stekeplate. Hell over litt olje, dryss med salt og pepper. Blant godt og stek i stekeovn i ca 10 minutter. Snu på dem halvveis under stekingen. Stek til de er har fått litt farge og myke.
  3. Varm olivenolje i en gryte og surr løk til den er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili og chiliflak og la det surre litt til. Tilsett hermetiske tomater og urter og kok opp. Reduser varmen og la sausen putre i ca 15 minutter. Rør balsamicoeddik i sausen og smak til med salt og pepper.
  4. Kok pastaen etter pakkeanvisning i godt saltet vann til. Hell av pastavannet, men ta vare på 1-2 dl til å spe sausen med. Bland den ferdigkokte pastaen, stekte auberginer og litt revet parmesan i tomatsausen. Spe ut med litt kokevann fra pastaen til ønsket konsistens.
  5. Server toppet med mer parmesan og frisk hakket basilikum.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.