Ovnsstekt tomat- og paprikasuppe med chili

Roasted tomato and peppers soup with chili  recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Tomatsuppe blir ikke bedre enn dette. Ikke alt smaker bedre når det er ovnsbakt, men denne gjør det.  Har du ikke prøvd ennå, er det bare å sette i gang. Det er superenkelt!

Ovnstekt tomat- og paprikasuppe

personer: 4

Ingredienser

  • 3 paprika
  • 1-2 rødløk (avhengig av størrelse)
  • 5 hvitløksfedd med skall
  • 1 -3 rød chili (avhengig av hvor hot du liker det)
  • 800 g tomater
  • 6 dl + grønnsakskraft eller buljong
  • 1 skvett rødvinseddik
  • Salt
  • Pepper

Method

  1. Forvarm ovnen til 200 °C eller mer.
  2. Del paprikaene i to på langs og fjern frø. Legg på stekeplate med skinnsiden opp. Del løken i 4 båter og legg til paprikaen sammen med hvitløk, tomater og chili. Dryss over med salt og pepper og risle over generøst med olivenolje.
  3. Stek i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er blitt myke, skrukkete og skinnet på paprikaen har fått bra med farge. Legg paprikaene i en plastpose eller en bolle dekket med folie og la dem ligge der noen minutter. Fjern skinnet på paprikaen og chilien og fjerne frøene på chilien.
  4. Press hvitløken ut av skallet og ha det sammen med grønnsakene i en kjele. Kjør tomatene, paprika, løk og chili og en skvett rødvineddik jevn med stavmikser eller lignende og tilsett grønsakkraft eller buljong.
  5. Gi suppen et oppkok og smak til med salt og pepper. . Server suppen gjerne med en klatt crème fraîche, rømme eller basilikumpesto.
  6. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  7. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROASTED TOMATO AND RED PEPPER SOUP WITH CHILI. Serves 4

Ingredients

3 peppers
1-2 red onion (depending on size)
5 garlic clove not peeled
1- 3 red chili( depending how hot you prefer your soup)
800 g all kinds of fresh tomatoes
6 dl vegetable broth or more
1 ts redwine vinegar
salt and pepper

Preheat the oven to 200 ° C or more.

Method

Divide the peppers in two and discard the seeds. Place them upside down on a baking tray. Cut the onions in 4 wedges add with the tomatoes, whole unpeeled garlic cloves, and chili to the baking tray. Sprinkle everything with salt and pepper and drizzle generously with olive oil.

Roast the veggies for approx. 30 minutes or until the vegetables have become soft, wrinkled and the skin on the peppers has gotten color and partly burned. Put the peppers and chili in a plastic bag or a bowl covered with foil and leave them for a few minutes. Remove the skin on the peppers and chili and the seeds from the chili.

Squeeze garlic out of the shell and add with the roasted tomatoes, peppers, onions and chili and vinegar to a casserole. Run the vegetables wit a blender until smooth. Add the broth, bring to boil and season with salt and pepper.

4 Comments

  • comment-avatar
    Anita 5. juli 2017 (14:27)

    Denne ble kjempegod! Min nye favoritt tomatsuppe:) Jeg tilsatte røde linser og serverte den med persillepesto.

  • comment-avatar
    Torunn 7. september 2017 (19:58)

    Veldig god suppe! Deilig varmende på en regnfull dag. Jeg puttet litt røde linser i og brukte kyllingkraft. Takk!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.