Ovnsstekt kylling med curry og kokosmelk

Recipe for red curry and coconut roasted chicken with noodle salad in english  at the bottom of the page.👇🏾

 

 

Ovnsstekt kylling med curry og kokosmelk

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 hel kylling ca. 1,2 kg eller kyllinglår
  • 2 store ss rød thai currypaste
  • 2,5 dl kokosmelk
  • Litt sort pepper
  • 1 ts havsalt
  • 1/2 lime
  • 1 ss rapsolje
  • -
  • Nudel salat kan lages med forskjellige typer grønnsaker og dressinger. Til min nudelsalat har jeg brukt:
  • 250 g nudler
  • 10 stk reddik, tynne skiver
  • 1 liten rødløk, finsnittet
  • 2 never radicchio rosso eller annen salat eller rødkål
  • Frisk koriander, hakket
  • 2 ss rapsolje
  • Litt sesameolje
  • Lime, juice
  • Chili eller chiliflak (kan sløyfes)
  • Litt sort pepper
  • 1⁄2 ts salt
  • Nøtter som cashewnøtter, peanøtter osv, hakket ( jeg brukte curry cashewnøtter)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180°C
  2. Bland rød thai currypaste, kokosmelk, salt, pepper, og juice fra en 1/2 lime. Legg kyllingen i marinaden og bruk hendene til å dekke godt med marinade over hele kyllingen. Mariner i ca. 15 minutter. Legg kyllingen over i en oljet ildfast form og ta vare på det som er igjen av marinaden. Legg aluminiumsfolie over formen med kyllingen – dette gir en saftigere kylling. Stek så kyllingen i ovnen i 30 minutter. Ta kyllingen ut av ovnen etter 30 minutter. Hell over resten av marinaden og bruk gjerne en pensel for å dekke jevnt over kyllingen. Hell ca 1,5 dl vann i formen og sett tilbake i ovn uten aluminiumsfoljen og stek videre i 30 -40 minutter til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Kjernetemperaturen i lårene bør være ca. 65 grader. Du kan også stikke en kniv i låret på kyllingen - er kraften som renner ut klar, er kyllingen ferdig. Husk å la kyllingen hvile litt før du skjærer den opp og å bruk den gode sausen fra marinaden.
  3. Serveres med limebåter og nudelsalat eller ris .
  4. -
  5. Nudelsalat:
  6. Kok nudler etter anvisningen på pakken, skyll med kaldt vann og la dem renne godt av seg i et dørslag. Bland nudlene med olje, reddik i skiver, løk, salaten og frisk koriander. Smak til med salt, pepper og limejuice. Dryss over hakkete nøtter.

Red curry and coconut roasted chicken with noodle salad, serves 4

Red curry and coconut roasted chicken with noodle salad, serves 4

Ingrediens

1 whole chicken around 1 kg
2 big tablespoons red curry paste
2,5 dl coconut milk
1 tablespoons canola oil
1 teaspoon sea salt
Some pepper
1/2 lime, juice

Method

Preheat oven to 200 °C. Mix red curry, coconut milk, salt, pepper, 1/2 lime, juice. Add the chicken and toss to coat. Set aside to marinate for 15 minutes. Place chicken on a greased oven tray and save remaining marinade. Roast for 30 minutes. After 30 minutes, take the chicken out the oven and drizzle and brush over the remaining marinade. Add 1,5 dl water to the tray and return to the ovn for another 30 minutes. Until golden brown and cooked through.

Insert a knife into the thigh of the chicken - if the juice that runs is clear, the chicken is ready.

Nudel salad

Nudel salad can be made with all sorts of vegetables and dressings. For my Nudelsalat I used :

Ingrediens

250g noodles
10 radish, thinly sliced
1 small red onion, thinly sliced
2 fists radicchio rosso or another salad or red cabbage
Fresh coriander, chopped
2 tablespoons canola oil
1/2 teaspoon salt
Pepper
Nuts like cashew and peanuts, chopped ( i used curried cashew

Method

Cook noodles according to package directions, rinse with cold water and let them drain well in a colander. Mix the noodles with oil, radish slices, onion, radiccio, and fresh cilantro . Season with salt and pepper and some limejuice. Sprinkle over choppy nuts .

1 Comment

  • Silje Carola 6. januar 2018 (16:43)

    hvor lang steiketid om kyllingen 1,7 kg?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.