Ovnsbakt torsk med sommerkål, tomater og kapers      

Kål er nydelig i salater og coleslaw men jeg liker også  å grille eller ovnssteke den. Dagens oppskrift med ovnsstekt  sommerkål og torsk i langpanne er toppet med pannestekte cherrytomater, masse hvitløk og kapers. Kapers er den perfekte prikken over i’en ingrediensen. Salt, skarp og syrlig, løfter den smaken i hele retten.

#REKLAME Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / og jeg har brukt kapers og olivenolje  fra Iliada olivenolje  i oppskriften.

Ovnsbakt torsk med sommerkål, tomater og kapers      

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 600 fersk torsk (annen hvit fisk kan også brukes)
  • 4 like store stykker
  • 1 mellomstor sommerkål, skåret i båter
  • 5 fedd hvitløk, i tynne skiver
  • 1 chili, finhakket eller chiliflak
  • 300 g Cherry tomater i flere farger delt i to     
  • Iliada olivenolje
  • 2 ss Iliada kapers
  • Litt bladpersille, hakket
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 sitron, saften 

Slik gjør det

  1. Forvarm ovn til 200 °C
  2. Gni kålbåtene inn med olivenolje og strø over litt salt.  Legg dem i en dyp langpanne eller annen ildfastform. Stek i ovn ca. 20 minutter til kålene er myk og litt brun i kantene.  
  3. Ta langpanne ut av ovnen og lag litt plass. Legg fiskestykkene sammen med den bakte kålen. Drypp litt olivenolje over fisken og strø over litt salt. Sett langpanne tilbake i ovn. Stek videre i ca. 8-10 minutter.
  4. Stek hvitløk og chili til blank og myk i rikelig olivenolje. Tilsett Cherry tomater og stek i ett minutt til. Tomatene skal være litt myk å gi fra seg juice. Tilsett kapers og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bland i persille. 
  5. Ta ut den ferdigbakte fiskeformen og fordel tomat og kapers blandingen opp på fisk og kål. 

Oven-baked cod with summer cabbage, tomatoes and capers

Green cabbage is a summertime staple & besides salads and coleslaw I like to grill or roast summer cabbage. It goes great with almost everything & it’s delicious!

Todays traybake recipe is made of roasted summer cabbage & cod, topped with sautéed cherry tomatoes, lots of garlic & capers. Capers are the perfect finishing touch. Salty, vinegary, capers give any dish a tangy burst of flavor.

Ingredients

600 fresh cod (other white fish can also be used) 4 equal pieces
1 medium-sized summer cabbage, cut into boats
5 cloves garlic, in thin slices
1 chili, finely chopped or chili flakes
300 g Cherry tomatoes in several colors divided in two
Iliada olive oil
2 tbsp Iliada capers
A little parsley, chopped
Sea salt
Freshly ground pepper
1 lemon, juice

Method

Preheat oven to 200 ° C

Rub the cabbage wedges with olive oil and sprinkle with salt. Place them in a deep baking tray pan or another oven proofed dish. Roast in oven for approx. 20 minutes until the cabbages is soft and slightly brown at the edges.

Take the tray out of the oven and make some space. Add the fish pieces to the roasted cabbage. Drizzle a little olive oil over the fish, sprinkle with salt and put the tray back in the oven. Roast everything for another 8-10 minutes.

Saute garlic and chili until glossy and soft in plenty of olive oil. Add Cherry tomatoes and cook for another minute. The tomatoes should be a little soft to give off juice. Add capers and lemon juice. Season with salt and pepper and stir in the parsley.

Spread the tomato and caper mixture over ready cooked fish and cabbage .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.