Minestrone med tortellini og spinat
Recipe for loaded Minestrone in english scroll down the page 👇🏾
Minestrone er en av de klassiske italienske rettene. En nydelig suppe når man har lyst på noe varmende og godt. Den fyller opp alle sansene og er perfekt når man skal rydde opp i kjøleskapet. Det er opprinnelig en bondesuppe som inneholder grønnsaker, urter, pasta, ris eller belgfrukter. Noen ganger også bacon og smør og serveres vanligvis med revet parmesan.
En minestrone kan inneholde forskjellig og det finnes mange varianter. Den fra Genova er grønn med bønner, kål, squash og basilikumpesto. Den milanesiske minestrone er kremet med småhakkede poteter og ris som tilsettes suppen. I Napoli består suppen av masse friske grønnsaker og parmesanosten blir her erstattet med fersk revet provolone, en italiensk røykt ost av kumelk. I Toscana hører vin med i suppen og helt i sør elsker de sin minestrone med en god klype chili.
Min minestrone har jeg pimpet opp med tortellini og spinat i dag.
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 gulrøtter, skrelt og terninger
- 2 stenger stangselleri
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpuree
- 1/2 ts oregano
- 1 liter grønnsakskraft eller buljong
- 1 boks kidneybønner
- 1 squash, i skiver
- 1 pakke (til 2 personer) spinat tortellini fra kjøledisken
- 2 håndfuller fersk babyspinat
- 1 neve frisk basilikum, hakket
- Noen dråper sitron saft
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Stek løk og hvitløk i en gryte med olje på middels varme til det er mykt og blankt. Ha i gulrøtter, stangselleri og squash, og la det surre et par minutter. Rør i tomatpure. Tilsett hermetiske tomater, oregano og grønnsakskraft /buljong og kok opp. Reduser varmen og la suppen småkoke i 10 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitron. Tilsett bønner og tortellini kok tortellini i ca 5 minutter (se pakkeanvisning). Rør i spinatbladene og basilikum. Server suppen umiddelbart.
Loaded Minestrone, serves 4
ingredients
2 tablespoons olive oil1 onion, chopped
3 cloves garlic, minced 2 carrots, peeled and diced
2 stalks celery, diced
1 can chopped tomatoes 2 tablespoons tomato pure
1/2 teaspoon oregano
1 liter vegetable broth or stock
1 can kidney beans
1 zucchini, sliced
1 package (2 pers.) spinach tortellini from the cold counter
2 handfuls fresh baby spinach
1 handful fresh basil, chopped
A few drops of lemon juice
Salt
Pepper
Hege 26. november 2016 (18:07)
Nydelig suppe men så ikke stangselleri i ingrediens listen
Aicha Bouhlou 27. november 2016 (15:24)
Takk Hege! Jeg hadde glemt stangselleri, men nå er det rettet på takket være deg.