Masse Salatinspirasjon

Vi er en norsk/marrokansk familie også med tysk oppvekst i mitt tilfelle. Maten vi spiser er en blanding av alt og mye mer 🙂 Men i julen holder vi oss stort sett til norske tradisjoner. Lutefisk på lillejulaften, pinnekjøtt, multer og karamellpudding  på julaften. 1 juledag har vi en stor julebrunsj med fårerull, gravet laks, hjemmelaget sild og alt det vanlige …. men vi servere også en del salater.  Jeg elsker å lage salater og i mitt barndomskjøkken var salat et fast tilbehør til alle måltider og ofte i flere varianter.  Grønn salat eller en agurk tomat salat med sitrus/eddik vinaigrette  var det mest vanlige. I tillegg kunne vi ha kokte salater som besto av bakte eller kokte grønsaker. Det kunne være rødbeter, gulrøtter, stekte tomater,  auberginer og løk. Salat var viktig og ble ofte servert som en  inngang til et måltidet. Jeg er veldig glad i å lage salater og leker meg ofte frem til nye kombinasjoner.  Det er gøy og det er heller ikke vanskelig å smaksette salaten sin. En god olje, eddik eller sitron, salt & pepper er det mest vanlige å blande når man lager dressing. Her har jeg samlet noen salater, men du vil finne flere uventete og kjempegode salatkombinasjoner under salater på bloggen. Klikk på bilde for oppskrift.

Nyt maten og god jul!

 

 

 

 

 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.