Marokkansk tagine med kikerter og dadler
Moroccan chickpea and date tagine with quinoa recipe at the bottom of this page.
I marokkanske oppskrift vil du ofte møte aromaen fra spisskummen, koriander i kombinasjon med sødmen fra dadler, svisker eller rosiner. Denne enkle og deilige retten er en forenklet marokkansk kikerter tagine med dadler. For å gjøre denne smakfulle vegetarretten til et maksimalt næringsrikt måltid, serverer jeg den med både avocado og quinoa. Den kan også serveres med fullkorns couscous, brun ris eller brødskive. #belgvekster
Ingredienser
- Olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 gulrøtter, terninger
- 1/2 rød chili, finhakket (valgfritt)
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt ingefær
- 1/2 ts kanel
- 1 boks hakkede tomater ca 380 g
- 600 g kokte kikærter, ca to bokser skylles
- 8 - 10 store steinfrie dadler, grovhakket
- 1/2 sitron, saften
- Frisk koriander, hakket
- Tilbehør
- Quinoa
- Avokado
Slik gjør du
- Varm litt olivenolje i en gryte over middels varme. Tilsett løk og gulrøtter, og stek i 5 minutter, eller til løkene er myk og gylden. Rør inn hvitløk, spisskummen, koriander, ingefær og kanel og sauté 30 sekunder. Tilsett tomater, kikærter og 3 dl vann og kok opp. Reduser varmen og kok i 10 minutter. Ha i litt mer vann om nødvendig. Rør dadler og sitronsaft i tagine, krydret med salt og pepper og la det småkoke i noen minutter til. Server med quinoa og avokado og dryss over hakket koriander.
- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MOROCCAN CHICKPEA AND DATE TAGINE WITH QUINOA
In Moroccan recipes you will often meet aroma from cumin coriander in combination with the sweetness of dates, prunes or raisins. This easymade and delicious dish is a simplified Moroccan chickpea tagine with dates. To make this tasty vegetarian dish to a maximum nutritious meal, I serve it with avocado and quinoa. It can also be served with whole grain couscous, brown rice or a slice of bread.
Ingredients
Olive oil1 large onion, diced
2 cloves garlic, minced
2 carrots, diced
1/2 red chile, finely chopped (optinal)
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon ground coriander
1 teaspoon ground ginger
1/2 teaspoon ground cinnamon
1 box chopped tomates about 380 g
600 g cooked chickpeas, about two cans rinsed and drained
8 - 10 big pitted dates, chopped
1/2 lemon, juice
Coriander, chopped To serve
Quinoa
Avocado