Linser med kylling og avokado

Linser er stappfulle av gode smaker og næringsstoffer, og i tillegg er det svært billig mat.
#belgvekster

 

Linser med kylling og avokado

Personer: 4

Ingredienser

  • 3 kyllingfileter
  • 1 Avokado
  • 300 gram puy linser
  • 1 løk hel + 1 hakket eller skivet
  • 2 nellik spirer
  • 1 sitron skall og litt juice
  • 2 ts spisskummen
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 laurbærblad
  • 2 ss rødvinseddik
  • Salt
  • Pepper
  • Persille eller koriander, hakket
  • Olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha linser i en gryte sammen med sitronskall, laurbærblad, 2 ts salt og ca. 8 dl vann . Stikk nelliker i en av løkene og ha den også opp i gryten. Spar den andre løken til senere. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 30 minutter eller til linsene er møre. Hell av overflødig væske. Kast løk, sitronskall og laurbærblad. Rør sammen eddik, 2 ss sitronjuice , ½ dl olje, 1 ts spisskummen til dressing. Hell over de varme linsene og bland godt. Smak til med salt og pepper og sett til side . Varm litt olje i stekepannen og stek løk til nesten brun, tilsett finhakket hvitløk og kyllingbiter . Krydre med 1 ts spisskummen, salt og pepper og server opp på linsesalaten sammen med avokado biter og hakket persille eller koriander.

2 Comments

  • Avatar
    Lisbeth 23. februar 2017 (19:53)

    Dette var middagen vår idagKjempegod! Jeg kokte blomkål til og blandet den inn i resten av salaten.

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 23. februar 2017 (21:22)

      Så hyggelig at det smakte. Blomkål er en favoritt her i huset og høres godt ut til linsene!.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.