Kyllingkarri med tomat

Chicken curry with tomatoes recipe in english in the bottom of this page.👇🏾

Nydelig kylling i hjemmelaget curry med tomat, som du helt sikkert kommer til å like. Du bestemmer selv hvor sterk den skal være. Liker du det skikkelig hot tilsetter du mer chili. Er du av typen som liker mye smak, men ikke så hot halverer du chili mengden. Du må gjerne bruke kyllingfilet istedenfor lår. Da blir koketiden mindre . Selv synes jeg at kyllinglår gir mer smak til gryten. Server den  gjerne med ris og  indisk yoghurtsaus raita .

Oppskrift på raita finner du her. Recipe for raita

Raita-2-

 

 

Kyllingcurry med tomat

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 løk, grovhakket
  • 4 fedd hvitløk knust
  • 1 tommelstor frisk ingefær, finrevet
  • 3 ss rapsolje eller annen nøytral olje
  • 2 ts spisskummen
  • ¼ ts malt kanel
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts sukker
  • 400g ( 1 boks) hakkede tomater
  • 4 store kylling lår, delt i to
  • 3 dl kylling buljong
  • Frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Ha grovhakket løk i en foodprosessor, tilsett 2 ss vann og kjør til paste. Du kan også bruke rivjern på løken. Varm oljen i en wok eller gryte over middels varme. Ha i løk, spisskummen, chiliflak og kanel. Stek løken og krydder i ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i ytterligere 2 minutter under stadig omrøring. Tilsett gurkemeie, garam masala og sukker og fres i noen sekunder før du har i tomater. Kok sausen i 10 minutter. Tilsett kyllingkjøtt og kok kjøttet i tomatsaus i 5 minutter. Snu litt på kjøttet underveis med en sleiv slik at alt kjøttet blir dekket av tomatsausen. Hell over varm buljong og la gryten småkoke i ca. 20 minutter eller til kjøttet er mørt ( avhengig av størrelse). Tilsett gjerne mer vann underveis om sausen er for tykk. Dryss over hakket koriander og server med indiske flatbrød, ris og raita.

Chicken curry with tomatoes. Serves 4

Ingredients

2 onions, chopped
4 cloves garlic, crushed
1 thumb large fresh ginger, finely grated
4 tablespoons canola or other neutral oil
2 teaspoon cumin
1 small cinnamon stick or ¼ teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon chili flakes
1 teaspoon garam masala
1 teaspoon turmeric
1 teaspoon sugar
400g (1 box) chopped tomatoes
4 large chicken thighs, cut in to
3 dl chicken broth
2 tablespoons chopped fresh cilantro

Method

Have chopped onion in a food processor, add 3 tablespoons water and blend until paste. You can also use the grater on the onions. Heat the oil in a wok or pan over medium heat. Add the onion, cumin, chili flakes and cinnamon. Fry onion and spices for about 5 minutes. Add garlic and ginger and cook for another 2 minutes, stirring constantly. Stir in turmeric, garam masala and sugar and fry for a few seconds before you have add the tomatoes. Boil the sauce for 10 minutes. Add the chicken meat and cook the meat in tomato sauce for 5 minutes. Turn the meat in the sauce while cooking, so that all the meat is covered with tomato sauce. Pour in hot broth and let simmer for about 20 minutes or until meat is tender (depending on size). Add more water during cooking if the sauce is too thick. Sprinkle with chopped cilantro and serve with Indian flat bread or rice and raita.

4 Kommentarer

  • Line Frydenberg Thon 31. januar 2018 (14:06)

    Hei Aicha!
    Jeg fant bloggen din for ca. et halvt år siden, og har vært hekta siden, og tenkte at: nå må jeg skrive et innlegg så Aicha vet hvor mye jeg setter pris på oppskriftene hennes. Hver eneste rett jeg har lagd har smakt heeeelt fantastisk! Jeg visste ikke det kunne være så enkelt å lage så god mat, og oppskriftene dine er uten sidestykke hva gjelder norske matoppskrifter (etter min mening :)). Jeg tror det må være noe med matlærdommen du har tatt med deg fra Middelhavet som er sårt trengt i vårt historisk sett kummerlige matrepertoar her i kalde Norden.
    Det er altså en fryd å lage sammen, og jeg gleder meg allerede til middag i dag!

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 31. januar 2018 (15:23)

      Hei Line,
      det har du rett i! Jeg liker veldig godt å høre hvor mye du setter pris på bloggen min. Beste kommentaren noen gang her på siden og den gjorde meg veldig glad. Tusen takk for nydelig tilbakemelding og god middag.

  • Flemmung Hofmann Tveitan 11. oktober 2018 (15:38)

    Må bare si meg helt enig med Line her 🙂
    Aichas side er intet mindre enn en gullgruve for matglade!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.