Kylling med tomatbasmati

Kylling med tomatbasmati

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • litt sitronsaft
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprika
  • salt
  • Til Risen : 2,5 dl basmati ris
  • 1 løk hakket
  • 2 hvitløks fedd, hakket
  • ½ chili finhakket, kan sløyfes
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss ingefær , hakket
  • 1 boks, hakkete tomater
  • 3 ss yoghurt naturell

Slik gjør du

  1. Til Kylling
  2. Bland de første seks ingrediensene hvitløk, sitron, koriander, paprika, litt salt og olje. Ha i kyllingbiter og mariner mens du lager risen.
  3. Vask og skyll risen flere ganger i kald vann. Ha i nytt rent vann og la stå i vann en halvtime. Varm oljen og fres hakket løk, hvitløk, ingefær og chili . Tilsett resten av krydder og rør i noen ganger til det begynner og dufte. Tilsett hakkete tomater og yoghurt og kok i noen minutter . Sil risen for vann og ha i tomatsausen. La den koke i tomatsausen en stund før du heller i 4 dl vann . Kok risen under lokk til den er nesten ferdig og det er kun litt væske igjen . Slå av varmen og la dampen gjøre resten i ca 15 minutter.
  4. Når risen er ferdig er det bare å steke kyllingbitene i stekepanne og servere dem sammen med tomatris og gresk yoghurt. Kyllingbitene kan også stekes i hele fileter eller på grill.

2 Comments

  • Avatar
    Lene 27. oktober 2016 (10:22)

    Hei,

    Hvor mye yoghurt skal i risen?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.