Kylling med tomatbasmati
Ingredienser
- 4 kyllingfileter
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 fedd hvitløk, knust
- litt sitronsaft
- 1 ts malt koriander
- 1 ts paprika
- salt
- Til Risen : 2,5 dl basmati ris
- 1 løk hakket
- 2 hvitløks fedd, hakket
- ½ chili finhakket, kan sløyfes
- 1 ss garam masala
- 1 ts malt koriander
- 1 ts gurkemeie
- 1 ss ingefær , hakket
- 1 boks, hakkete tomater
- 3 ss yoghurt naturell
Slik gjør du
- Til Kylling
- Bland de første seks ingrediensene hvitløk, sitron, koriander, paprika, litt salt og olje. Ha i kyllingbiter og mariner mens du lager risen.
- Vask og skyll risen flere ganger i kald vann. Ha i nytt rent vann og la stå i vann en halvtime. Varm oljen og fres hakket løk, hvitløk, ingefær og chili . Tilsett resten av krydder og rør i noen ganger til det begynner og dufte. Tilsett hakkete tomater og yoghurt og kok i noen minutter . Sil risen for vann og ha i tomatsausen. La den koke i tomatsausen en stund før du heller i 4 dl vann . Kok risen under lokk til den er nesten ferdig og det er kun litt væske igjen . Slå av varmen og la dampen gjøre resten i ca 15 minutter.
- Når risen er ferdig er det bare å steke kyllingbitene i stekepanne og servere dem sammen med tomatris og gresk yoghurt. Kyllingbitene kan også stekes i hele fileter eller på grill.
Lene 27. oktober 2016 (10:22)
Hei,
Hvor mye yoghurt skal i risen?
Aicha Bouhlou 27. oktober 2016 (22:09)
3 ss yoghurt naturell!