Karristekte kikerter i pitabrød med urteyoghurt

Curry fried chickpeas and herb yogurt in pita bread recipe in english at the bottom of the page👇🏽Kikerter og urteyoghurt er mat jeg alltid kommer tilbake til.  Kikertene er raske å lage og kan varieres med forskjellige krydder. Yoghurt dressingen står ofte allerede i kjøleskapet hos meg.  Jeg lager den som regel av slappe ufotogene urter som må brukes opp. Godt og allsisdig tilbehør som kan brukes som dipp, fyll eller topping.

Kikertene og yoghurt kan også serveres med speilegg, som fyll på bakte poteter, med en skål quinoa eller ris til. 

 

 

Karristekte kikerter i pitabrød med urteyoghurt

Personer (Middag): 4

Ingredienser

  • 2 boks kokte kikerter (nettovekt uten væske ca 480 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver eller chiliflak
  • 2 ts karripulver
  • Litt salt
  • Urteyoghurt:
  • 3 dl gresk yoghurt
  • ca 1 1/2 dl hakkete urter, gjerne dill og mynte. Andre urter som basilikum, koriander, persille osv kan også brukes. Det er en fin måte å bruke rester og urter som henger litt med hode på.  
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1/2 sitron, saften
  • Litt salt
  • 4 Pitabrød 
  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slik gjør du

  1. Bland finhakkete urter, vårløk, yoghurt, salt, hvitløk og sitronsaft i en bolle.  Rør godt og sett til side.   Varm olivenolje i en stekepanne og ha i krydder. Varm krydder i noen skunder i oljen, men pass på at de ikke blir brent. Tilsett kikerter og eventuelt litt salt. Stek kikertene i ca 5 minutter i krydderoljen. Varm pitabrødene og del dem i to, det gjør det både lettere å fylle og å spise dem. Fyll med urteyoghurt og kikerter.

CURRY FRIED CHICKPEAS AND HERB YOGURT IN PIA BREADS. Serves 4

Chickpeas and herb yoghurt are food I always come back to. The chickpeas are quick to make and can be varied with different spices. Yogurt dressing is often already in my fridge. I usually make it of sad looking herbs that need to be used . Good and alllroung spread that can be used as dipping, filling or topping.

The chickpeas and yogurt can also be served with fried eggs, baked potatoes topping , or with a bowl of quinoa or rice.

Ingredients

2 boxes of precooked boiled chickpeas (net weight without liquid about 480 g)
2 tablespoon olive oil
1 teaspoon cumin
1/2 teaspoon of chilli powder or chili peel
2 teaspoons of currypowder
Salt

Herb Yogurt:
3 dl Greek yogurt
1 1/2 dl chopped herbs, preferably dill and mint. Other herbs like basil, coriander, parsley etc can also be used. It's a great way to use leftover herbs that need to be used.
1 scallions, finely sliced
1 clove of garlic, finely chopped or grated
1/2 lemon. juice
Salt
4 pita bread

Method

Mix finely chopped herbs, scallions, yogurt, salt, garlic and lemon juice in a bowl. Stir well and set aside. Heat olive oil in a frying pan and season with spices. Warm the spices for a few seconds in the oil, but make sure they do not burn. Add chickpeas and possibly some salt. Stir the chickpeas for about 5 minutes in the spicy oil. Warm pita breads and split them into two, making it both easier to fill and eat them. Stuff the bread with herb yogurt and spicy chickpeas.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.