Clafoutis med jordbær
Clafoutis with strawberries recipe in english at the bottom of the page.👇🏾
Clafoutis er en fransk dessert som lages tradisjonelt med kirsebær. Det er en enkel oppskrift som ligner på pannekakerøre og kan varieres med forskjellig frukt og bær. I dag har jeg brukt jordbær.
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 1 1/2 dl kremfløte
- 1 vaniljestang
- 1 1/2 dl melk
- 4 egg
- 80 g sukker
- 100 g hvetemel
- Melis til å drysse over og is eller pisket krem til servering
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 180 °C
- Smør en paiform eller lav ildfast form med smeltet smør. Rens jordbær og del i to. Legg jorbærene i den smurte formen . Hell kremfløten i en liten kjele. Kløyv vaniljestang, skrap ut frøene og ha alt opp i fløten. Varm fløten forsiktig i 2 minuttet. Ta kjelen av varmen, bland i melken og fjern vaniljestangen. Avkjøl fløtemelken. Visp eggene med sukker og mel og bland i avkjølt fløtemelk. Hell røren over jordbærene og stek clafoutis i ca 30 – 35 minutter, til den er gyllen. Server lunken med et dryss melis og is eller pisket krem.
Clafoutis with strawberries, serves 4-6
Clafoutis is a French dessert made traditionally with cherries . It is a simple recipe that is similar to pancake batter and can be varied with different fruits and berries.
1 dl heavy cream
1 vanilla bean
2 dl milk
4 eggs
80 g sugar
100 g plain flour
Powder sugar
Ingrediens
500 g strawberries1 dl heavy cream
1 vanilla bean
2 dl milk
4 eggs
80 g sugar
100 g plain flour
Powder sugar