Hold litt til på sommeren

Det er fremdeles sol og sommer mens jeg skriver. Vi pleier å ta ferie sent på året for å forlenge følelsen av sommer og i skrivende i stund er jeg i Frankrike. Jeg har inntatt min sommer uniform. Shorts, flipflops og snart barfot.

Hele mitt liv har jeg vært opptatt av mat og matens betydning for å skape gode møter mellom kulturer.  Jeg vokste nærmest opp på kjøkkenet til mine foreldre i en 7 barns familie  i Tyskland. Dette rommet var alltid fylt av kvinner og barn. De var tanter og kusiner fra Marokko, naboer fra Italia, Spania og Tyskland . De delete alt, sorger, gleder, latter og matoppskrifter. Disse kvinnene kunne når som helst trylle frem de mest delikate og fargerike fat og velduftende gryter. 

Når sommeren kom, flyttet de sitt kjøkken ut i en eller annens hage, kolonihagen vår, i parker eller ved sjøen. Sommeren var plasteret på hjemlengsel. Lyset, varmen, bugnende altaner og kjøkken bed. Solfylt frukt og grønsaker fylte kjøkkenet vårt og alt smakte aromatisk og luktet mer intens. Snart skulle de også reise på ferie til sitt hjemland. Mine aller kjæreste minner fra barndommen er knyttet til dette kjøkkenet og til lukt, smak og opplevelser som handler om mat og årstider.  Jeg er glad i alle årstider, men jeg elsker sommeren. Lang ferie, bilturer med åpen vindu og vinden i håret, sene sommerkvelder, solnedganger, bade i sjøen,  pikniker, grilling. Jordbær, lukten av tomater, smilende sommer ansikter.  Alt det som alle dere også elsker med sommeren. Lykken over å bli kjærtegnet av solen gjør oss alle litt gladere og snillere.

Hold litt til  på sommeren og smilet og lag et lettvint og solfylt matøyeblikk.

Bon appétit!

 

WP_koteletter--med-vannmelon-6-     WP_panacotta-med-jordbær-og-basilikum-pesto

 

rekesalat-1      Laks,-wasabi-asparges-

 

valentin-laks-og-asparges-med-nan-5      jordbaerclafoutis 2

 

2.jordbaer-og-mascarpone-trifle      mors-ostekake-med-rabarbra

 

Caprese-1     melonsalat    labneh-

 

 

Review

User Rating

3.8 (4 Votes)

Summary

4Score

Bra men ikke helt topp...

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.