Havrekjeks
De beste havrekjeksene kan du lage selv. Jeg lager gjerne dobbel porsjon nå i julen for de pleier å forsvinne fort. Kjempegode til kveldskos og mellommåltid med ost på, til ostebordet eller på tur.
Ingredienser
- 250 g smør
- 1 ½ dl Melk
- 300 g hvetemel
- 150 g sukker
- 250 g lettkokte havregryn
- 2 ts hornsalt
Slik gjør du
- Smelt smøret og bland i melken. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett melk og smørblandingen. Rør godt og sett deigen i kjøleskapet. Den bør settes kjølig i 3-4 timer og gjerne natten over. Deigen skal være fast når den skal rulles ut.
- Forvarm ovnen til 180
- Forbered stekebrett dekket med bakepapir og en rist som kakene kan avkjøles på.
- Kjevle ut deigen og stick ut runde kjeks med en form eller et glass. Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-12 minutter og avkjøl på rist.
- Oppbevar kjeksene i en tett boks.