Havrekjeks

De beste havrekjeksene kan du lage selv. Jeg lager gjerne dobbel porsjon nå i julen for de pleier å forsvinne fort. Kjempegode til kveldskos og mellommåltid med ost på,  til ostebordet eller på tur.

 

Havrekjeks

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 1 ½ dl Melk
  • 300 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 250 g lettkokte havregryn
  • 2 ts hornsalt

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og bland i melken. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett melk og smørblandingen. Rør godt og sett deigen i kjøleskapet. Den bør settes kjølig i 3-4 timer og gjerne natten over. Deigen skal være fast når den skal rulles ut.
  2. Forvarm ovnen til 180
  3. Forbered stekebrett dekket med bakepapir og en rist som kakene kan avkjøles på.
  4. Kjevle ut deigen og stick ut runde kjeks med en form eller et glass.  Stek kjeksene midt i ovnen i ca 10-12 minutter og avkjøl på rist.
  5. Oppbevar kjeksene i en tett boks.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.