Gulrot- ostekake
Tyskland har bakt ostekake eller Käsekuchen som det egentlig heter en lang tradisjon og den finnes i uttalige varianter. Denne oppskriften på gulrot- ostekaken har jeg tatt med meg fra min oppvekst i Tyskland. Den er kjempegod og man får to i en opplevelsen. Du kan lett halvere oppskriften og steke kaken i en mindre form.
Ingredienser
- Ostefyll:
- 400 g kremost ( philadelpia)
- 2 dl rømme
- 200 g sukker
- 4 egg
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss hvetemel
- Kakerøre:
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 3 egg
- 200 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g malte hasselnøtter
- 2 ts bakepulver
- 250 g finraspet gulrot
- ½ ts kanel
Slik gjør du
- Varm ovn til 175°C
- Ostefyll:
- Bland sukker, rømme og ost i en bolle og visp til jevn masse. Visp videre mens du tilsetter 4 egg, sitronsaft og 3 ss hvetemel. Sett osteblandingen til side.
- Kakerøre:
- Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett hvetemel, vaniljesukker, malte nøtter, bakepulver og bland i deigen. Rør i raspete gulrøtter og kanel. Hell halvparten av gulrotkakerøren i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Hell nå osteblandingen over og ha resten av kakerøren i klatter over ostemassen . Gulrotkakerøren kommer til å synke i ostemassen. Stek kaken på 175 ºC i ca. 1 time . Avkjøl kaken i noen timer før du serverer den.