Gulrot- ostekake

Tyskland har bakt ostekake eller Käsekuchen som det egentlig heter en lang tradisjon og den finnes i uttalige varianter.  Denne oppskriften på gulrot- ostekaken har jeg tatt med meg fra min oppvekst i Tyskland.  Den er kjempegod og man får to i en opplevelsen. Du kan lett halvere oppskriften og steke kaken i en mindre form.

 

 

 

 

Gulrot- ostekake

Ingredienser

  • Ostefyll:
  • 400 g kremost ( philadelpia)
  • 2 dl rømme
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss hvetemel
  • Kakerøre:
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g malte hasselnøtter
  • 2 ts bakepulver
  • 250 g finraspet gulrot
  • ½ ts kanel

Slik gjør du

  1. Varm ovn til 175°C
  2. Ostefyll:
  3. Bland sukker, rømme og ost i en bolle og visp til jevn masse. Visp videre mens du tilsetter 4 egg, sitronsaft og 3 ss hvetemel. Sett osteblandingen til side.
  4. Kakerøre:
  5. Pisk smør og sukker lyst og luftig.  Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett hvetemel, vaniljesukker, malte nøtter, bakepulver og bland i deigen. Rør i raspete gulrøtter og kanel. Hell halvparten av gulrotkakerøren i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Hell nå osteblandingen over og ha resten av kakerøren i klatter over ostemassen . Gulrotkakerøren kommer til å synke i ostemassen. Stek kaken på 175 ºC i ca. 1 time . Avkjøl kaken i noen timer før du serverer den.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.