Fiskegrateng

Nydelig og litt annerledes oppskrift på fiskegrateng.

 

Fiskegrateng

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g torskefilet uten skinn og bein skåret i terninger
  • 3 gulrøtter i skiver
  • 500 g poteter i skiver
  • 3 ss smør
  • 5 ss mel
  • 5 dl melk
  • 1 - 2 dl vann fra kokte grønsaker
  • 2 egg
  • 2 ss parmesanost , revet
  • 1 ss Dijon sennep
  • 2 ss hakket persille
  • En håndfull panko brødsmuler , eller panermel
  • En håndfull revet mozzarella
  • Salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200°C
  2. Kok poteter og gulrøtter. Lag hvit saus . Ha smør og mel i en annen gryte og varm forsiktig til smøret har smeltet, rør regelmessig og hell i melk og vann fra grønsakene litt og litt. Kok opp under omrøring i 2 – 4 minutter til sausen har tyknet. Ta gryten av varmen og visp inn eggene. Rør i sennep, parmesan ost , fisken (i terninger) og persille . Smak til med salt og pepper. Legg grønnsakene ildfastform. Øs fisk og saus over poteter og gulrøtter. Bland panko brødsmuler med revet mozzarella ost og fordel opp på gratengen. Stek i ovnen i ca 25 minutter. Panko er japansk paneringsmel/rasp og alt blir sprøtt og saftig med det. Men man kan også bare bruke vanlig panermel.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.