Grønt og godt nytt år!

Det er siste dagene i året og hvor enn du ser er det oppsummeringer av året som har vært og spådommer om alt som kommer. … Jeg er opptatt av hva mattrendene vil bringe oss for 2017. Hvis man leser det mattrendekspertene skriver er det alt fra tang og mer bruk av urter, krydder og alkoholfrie fruktdrinker. Poke bollen fra Hawai som var en av de store trendene i fjor og laget av rå marinert fisk vil fortsatt være populær i 2017.
Men det som er sikkert er at hvis du er ute etter å finne rødt kjøtt i noen av mattrendene for 2017, kommer du til å kaste bort tiden din. Mens The New York Times spår at 2017 vil bli året for eggeplommen og andre spår at folk vil snacke sardiner i 2017, er kjøtt  fraværende i alle spådommer. Trendene fra ulike kilder peker på at vegetarbølgen som begynte å reise seg i fjor kommer bare til å vokse.
Det er mange som ønsker å redusere sitt kjøttforbruk og andre vil ikke spise det i det hele tatt. Folk har forstått at man ikke nødvendigvis enten må spise kjøtt eller ikke, men at det også kan hjelpe å spise litt mindre kjøtt. Lær deg noen gode oppskrifter på vegetarmat, så blir det en fornøyelse å spise grønt! 

Her er et utvalg oppskrifter, men du finner mange flere på bloggen.

SMÅRETTER OG FORRETTER:

Festhummus

festhummus

Brokkolisuppe med kokosmelk

brokkolisuppe-vegan--1

Honningbakte gulrøtter og crispy flatbrød med blåost

honningbakte-gulrotter-og-crispy-blaost-flatbrod2

Muhammara, paprika og valnøtt dip

muhammara-3

 

Hovedretter:

Minestrone med tortellini

minestrone-med-tortellini

Senneps og honning kikerter med søtpotfrites

sennep--og-honning-kikerter-med-soetpotetfrites-

Spaghetti med urtemarinerte kikerter

Spaghetti-med-marinerte-kikerter-1

Hokkaidocurry

gresskarcurry-2

 

2 Comments

 • comment-avatar
  Hedda 20. april 2017 (09:16)

  Kjære Aicha. Jeg fikk kokeboken din til jul og jeg er strålende fornøyd! Nå har jeg funnet bloggen din og håper du kommer til å blogge videre!

  Hilsen stor fan! 🙂

  • comment-avatar
   Aicha Bouhlou 23. april 2017 (20:27)

   Kjære Hedda,
   takk for veldig hyggelig melding! Jeg er glad for at du har funnet meg ☺️ og lover å holde på en stund til med blogging.

   Hilsen

   Aicha

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.