Kyllingsuppe med karri

Kremet kyllingsuppe med masse grønnsaker, karri og mye smak.

IMG_1340.TRIM

Enkel kyllingsuppe med karri

Personer : 4

Ingredienser

  • 3 kyllingfileter omtrent 360 g,  i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 seleristang finhakket
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • Litt olivenolje
  • Salt 
  • Pepper 
  • 1 1/2 ss karripulver
  • Litt frisk timian(kan sløyfes)
  • 1 ss smør
  • 3 store ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft eller buljong (vann og terninger)
  • 3 dl melk eller fløte 
  • Brokkoli i små buketter
  • ca 3 ss persille hakket + litt mer

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en gryte og fres løk, seleri , gulrøtter og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett kylling, krydder, salt og litt timian. Bland godt og la det surre litt sammen med grønnsakene.  Rør i smør og hvetemel. Rør godt og hell i kyllingkraft mens du fortsetter å røre. Gi suppen et oppkok, hell i melk eller føte og å la det småkoke i 5 minutter. Tilsett brokkoli og persille og kok i 2 minutter til. Smak til suppen med salt og pepper og server med et ekstra dryss persille.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.