Kyllingsuppe med karri

Kremet kyllingsuppe med masse grønnsaker, karri og mye smak.

IMG_1340.TRIM

Enkel kyllingsuppe med karri

Personer : 4

Ingredienser

  • 3 kyllingfileter omtrent 360 g,  i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 seleristang finhakket
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • Litt olivenolje
  • Salt 
  • Pepper 
  • 1 1/2 ss karripulver
  • Litt frisk timian(kan sløyfes)
  • 1 ss smør
  • 3 store ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft eller buljong (vann og terninger)
  • 3 dl melk eller fløte 
  • Brokkoli i små buketter
  • ca 3 ss persille hakket + litt mer

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en gryte og fres løk, seleri , gulrøtter og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett kylling, krydder, salt og litt timian. Bland godt og la det surre litt sammen med grønnsakene.  Rør i smør og hvetemel. Rør godt og hell i kyllingkraft mens du fortsetter å røre. Gi suppen et oppkok, hell i melk eller føte og å la det småkoke i 5 minutter. Tilsett brokkoli og persille og kok i 2 minutter til. Smak til suppen med salt og pepper og server med et ekstra dryss persille.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.