Enkel grønn fiskecurry med kokosmelk.
Easy made green fish curry with coconut recipe in english at the bottom of this page 👇🏽
Thai inspirert mat er en favoritt hjemme hos oss. Det er mat som er rask å lage og kombinasjoner som frisk, sterk og fyldig er kjempegodt. Denne oppskriften er en basisoppskrift på en veldig enkel fiskecurry som er lett å få til.
Ingredienser
- 4 dl kokosmelk
- 1 lime, saft
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss grønn thai curry paste eller mer
- 4 lime blader ,kan sløyfes
- 400 g fisk i terninger, som laks, torsk, ørret osv ( scampi kan også brukes)
- 1 neve vårløk, skivet
- 100 g sukkererter eller brokkoli
- 150 g babymais
- Frisk koriander, hakket
Slik gjør du
- Bland kokosmelk ,karripaste, fiskesauce, limeblader og limesaft i en kjele og kok i 3 minutter.
- Tilsett fiskebiter, ( eventuell scampi) halvparten av sukkerertene og babymais. La alt småkoke i 3 minutter og tilsett vårløk.
- Når du skal servere retten drysser du over hakket koriander, litt mer vårløk og resten av grovhakkete sukkerertene.
- Serveres med ris eller nudler .
SIMPLE GREEN FISH CURRY WITH COCONUT MILK Servese 2
Thai-inspired food is a favorite in our home . This is food that is easymade and combinations of fresh, hot and full are very nice. This is a quick basic recipe for a very easy fish curry
Ingredients
4 dl coconut milk1 lime juice
2 tablespoons fish sauce
2 tablespoons green thai curry paste or more
4 lime leaves
400 g fish in cubes, such as salmon, cod, trout etc (scampi can also be used)
1 spring onions, sliced
100 g sugar snap peas or broccoli
150 g baby corn
Fresh coriander, chopped