Alt-i-ett gryte med Quinoa og linser

La meg begynne med å si at denne alt i ett gryten er veldig, veldig god! Det er i tillegg en næringsrik rett med superheltene linser og quinoa i hovedrollen som gjør den til et måltid fullpakket med proteiner. Jeg er veldig glad i denne comboen og varierer den i det uendelige.  Her  finner du en annen variant av quinoa og linser på bloggen. Inspirasjonen til å utvikle denne nye ukompliserte oppskriften har jeg hentet fra den arabiske retten Mujandra som er en popuær rett i hele den arabiske verden. Den lages  av brune eller grønne linser og ris som kan være krydret med spisskummen, koriander, kanel, cayenne pepper, chilli, eller mynte og toppes med karamellisert løk.

Alt-i-ett gryte med Quinoa og linser

Personer : Middag 4

Ingredienser

  • 2.5 dl Quinoa
  • 2.5 dl brune eller grønne tørre linser
  • Olivenolje til steking
  • 1 stor aubergine
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts frisk ingefær, revet
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 -1 ts Pul biber/Aleppo pepper, chiliflak eller cayenne
  • ca 10 dl grønnsakbuljong ( vann+buljongterninger)
  • 1/2 sitron, saften
  • 1/2 granateple, kjerner 
  • Frisk persille eller koriander, hakket
  • Til yoghurt:
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1/2 sitron, saften
  • Litt salt
  • 1 fedd hvitløk, finrevet eller knust
  • Finhakkete urter eller vårløk

Slik gjør du

  1. Linsene skal i denne oppskriften bløtlegges i ca 1 time  for å korte ned koketiden, men det er ellers ikke nødvendig å bløtlegge linser før bruk i andre oppskrifter. Mens linsene bløtlegges kan man forberede yoghurt og grønnsaker.
  2. Varm olivenolje i en stor kasserolle og stek aubergineterninger til de har fått litt farge. Ha i hvitløk, ingefær, gurkemeie og chili og stek rask med. Tilsett eventuell mer olivenolje om nødvendig. Skyll quinoa med kaldt vann for å fjerne bitterheten og hell av vannet fra de bløtlagte linsene. Tilsett linser og quinoa til grønnsakene og hell i grønnsakskraft eller buljong (vann +buljongterninger)Kok i ca. 30 minutter til alt vannet er fordampet og linsene er møre. Slå av varmen, behold lokket på, og la quinoa og linsene stå uforstyrret i ca. 10 minutter. Løft og rør quinoa med en gaffel og smak til med sitron og salt eller krydder etter din smak. Dryss over med kjerner fra granatepler og persille . Server med yoghurtdressing.
  3. For å lage yoghurtdressing rører du sammen alle ingrediensene.

2 Comments

  • Student 30. november 2018 (18:40)

    Hei, det er ikke lagt til fremgangsmåte. Vil gjerne lage denne retten.

    hilsen sulten kar

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 1. desember 2018 (11:05)

      Hei sulten kar:-)
      Nå har jeg lagt til fremgangsmåte.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.