Alt i en panne med torsk
Recipe for mediterranean cod and tomato tray bake in english at the bottom of the page👇🏾Denne oppskriften har jeg har spist stort sett gjennom hele livet i litt forskjellige varianter. Det er en enkel og knallgod gryte inspirert av marokkansk tagine. Den er lagt ut i en lignende oppskrift med skrei i langpanne her på bloggen tidligere og en enklere oppskrift er også kommet med i den nye boken min «litt kjøtt, mer fisk. mest grønt»som skal lanseres i september.
Akkurat nå er vi på på ferie i Frankrike og vi fråtser i de vakreste tomatene nå som finnes i så mange farger og variasjoner . Jeg har brukt masse deilige tomater i dagens rett og har også tilsatt både chili og kapers til denne oppskriften. Retten kan gjerne lages med saltet torsk, men da er det det lurt å sløyfe kapers. Ellers risikerer man at retten blir for salt.
Ingredienser
- 600 fersk torsk( saltet torsk og annen hvit fisk kan også brukes) 4 like store stykker
- 2 rødløk, skåret i tynne skiver
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1 chili, finhakket eller chiliflak
- 800 g cherry tomater gjerne i forskjellige farger
- Ekstra virgin olivenolje
- 1 glass grønne oliven
- 1 -2 ss kapers
- Litt bladpersille, hakket
- Frisk oregano, hakket( kan sløyfes)
- Havsalt
- Nykvernet pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200 °C
- Ha skivet rødløk, hele cherry tomater, hvitløk og chili i en dyp langpanne eller annen ildfastform. Tilsett en god klunk olivenolje, persille, litt salt og pepper. Stek i ovn ca 15 minutter.
- Ta langpannen ut av ovnen. Legg fiskestykkene sammen med de stekte tomatene og løk. Drypp litt olivenolje over fisken og strø over litt salt og sett langpannen tilbake i ovn. Stek videre i ca 10 -15 minutter.
- Kvern litt pepper over fisken, strø over oliven, kapers og frisk hakket oregano og server med polenta, pasta eller bare litt godt brød.
Mediterranean cod and tomato tray. Serves 4
Ingredients
600 Cod ( other white fish can also be used) 4 equal pieces2 red onions, sliced
3 cloves garlic, minced
1 chili. chopped
600 g cherry tomatoes
1-2 tablespoons capers
Extra virgin olive oil
1 jar green olives
Fresh parsley, chopped
Fresh oregano, chopped (optional)
Sea salt
Freshly ground pepper