Aichas bolognese
For Bolognese recipe in english, scroll down to the bottom of this page 👇🏾
Vi elsker Bolognese. Spaghetti med en god bolognesesaus er utvilsomt en av vår favoritt blant pastaklassikerne. Uansett hvilken oppskrift du bruker, er det alltid en tommelfingerregel: Jo mer tid du gir bolognesesausen, jo bedre blir den. Dette er min bolognese.
Ingredienser
- 400 g Karbonadedeig
- 1 løk. hakket
- 3 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter, revet på rasp eller finhakket
- 2 stilker stangselleri
- salt og pepper
- 1/2 ts paprika
- 1 knivsodd kanel
- 2 ss frisk oregano, hakket + ekstra til servering ( bruk mye mindre om du bruker tørkete urter. Start med litt og smak deg frem)
- 1 ss frisk timian, hakket ( skal du bruke tørket, gjelder det samme som for tørket oregano)
- 2 bokser hakkete tomater
- 1 ss rødvineseddik
- 4 dl vann
- 3 ss olivenolje
- 500 gram spaghetti
- Parmesan, revet
Slik gjør du
- Varm olje i en gryte og stek løk, gulrøtter, selleri til alt er myk. Tilsett hvitløk og fres litt til. Ha i karbonadedeig og bland godt i grønsakblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin farge. Salt gryten, tilsett pepper, paprika,kanel, laurbær og urter. Tilsett knuste tomater og eddik. Hell i vann og kok opp gryten. Når gryten ha fått et oppkok, reduseres varmen og la den småputre i 30 minutter eller helst litt lengre. Smak til med salt og pepper.
- Kok Spaghetti etter pakkeanvisning og server med bolognesesaus, deilige mengder parmesan og litt frisk oregano.
- Buon appetito
Bolognese serves 4
We love Bolognese. Spaghetti with a good Bolognese is undoubtedly one of our favorite classics. Whichever recipe you use, there is always a rule : The more time you give bolognese sauce, the better it gets. This is my bolognese.
1 onion, chopped
3 cloves garlic
2 carrots, grated on rasp or finely chopped
2 stalks celery
Salt and pepper
1/2 teaspoon paprika
1 pinch cinnamon
1 tablespoon fresh thyme, chopped( less if using dry herbs)
2 tablespoon fresh oregano, chopped ( less if using dry oregano)
2 bay leaves
2 cans tomatoes choppy
1 tablespoon redwine vinegar
4 dl water
3 tablespoons olive oil
500 grams of spaghetti
Parmesan to serve
Ingrediens
400 g minced beef1 onion, chopped
3 cloves garlic
2 carrots, grated on rasp or finely chopped
2 stalks celery
Salt and pepper
1/2 teaspoon paprika
1 pinch cinnamon
1 tablespoon fresh thyme, chopped( less if using dry herbs)
2 tablespoon fresh oregano, chopped ( less if using dry oregano)
2 bay leaves
2 cans tomatoes choppy
1 tablespoon redwine vinegar
4 dl water
3 tablespoons olive oil
500 grams of spaghetti
Parmesan to serve