Tomat- og agurksalat med kikerter

Tomato and cucumber salad with chickpeas recipe in english at the bottom of the page👇🏽

Livet er ikke helt det samme for meg uten salat. Jeg lager fargerike store salater hele året. Vanligvis følger jeg sesongen og de tomatbaserte salatene lager jeg mest om våren og sommeren når smaken er på sitt beste. Men jeg spiser tomater året rundt og med litt salt og en god olivenolje kan man lokke frem den gode smaken i tomatene. Denne salaten er er en gjenganger hos meg og jeg varierer den med både brune og hvite bønner. Jeg serverte denne salaten som en lettvint middag med varme ostesmørbrød i går kveld. Namnam! Det er en mettende god vegetarmiddag eller tilbehør. Den kan også lett utvides og forvandles med kylling, tunfisk, kapers, fetaost, avokado osv. …

Tomat- og agurksalat med kikerter

Personer middag: 4

Ingredienser

  • 2 x boks kikerter 
  • 1 agurk, i store terninger
  • 1 rødløk, hakket
  • 4 tomater, store terninger 
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 3 ss soltørket tomat i olje, hakket 
  • 2 ss frisk mynte, hakket
  • Havsalt
  • Pepper
  • 1/4 ts chili flak
  • 4 ss god extra virgin olivenolje
  • 1 sitron, saften  

Slik gjør du

  1. Skjær opp alle grønnsakene. Begynn med tomatene og dryss over litt salt for å få frem juicen og smaken. Legg kikerter og alle grønnsakene i en salatbolle eller på et stort fat. Ha i urter, chili, pepper, sitronsaft og olivenolje og bland godt. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.

TOMATO AND CUCUMBER SALAD WITH CHICKPEAS. Serves 4 as a vegetarian meal

Life is not the same for me without a salad. I make colorful big salads all year long. Usually I follow the season and i make most tomato-based salads in spring and summer when they taste at there best. But I eat tomatoes all year round. By adding some salt and a good olive oil you can get out the flavor in the tomatoes. I make this salad often and vary it with both black and white beans. I served the salad as a vegetarian dinnerplate with grilled cheese sandwiches last night. Yum Yum! It's a filling good vegetarian dinner or side. It can easily expanded and transformed with chicken, tuna, capers, feta cheese, avocado etc ...

Ingredients

Tomato and cucumber salad with chickpeas 2 x box of chickpeas
1 cucumber, in large cubes
1 red onion, chopped
4 tomatoes, big cubes
1 red bell pepper, in cubes
3 tablespoons of sun-dried tomato in oil, chopped
2 tablespoons fresh mint, chopped
Sea salt
Pepper
1/4 teaspoon chili flake
4 tablespoons good extra virgin olive oil
1 lemon, juice

Method

Cut all the vegetables. Start with the tomatoes and sprinkle with a little salt to get them juicy and flavored. Put chickpeas and all the vegetables in a salad bowl or on a large plate. Add herbs, chili, pepper, lemon juice and olive oil and mix well. Season with salt and possibly more lemon juice.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.