Raita

Raita recipe in english at the bottom of this page.

Raita er den indiske fetteren av tzatziki.  En frisk og kjølende indisk yoghurt saus som serveres ofte til karriretter. Den er rask å lage og kan også serveres til andre retter eller som dipp. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på raita, men hovedingrediensene er alltid yoghurt og agurk.

 

 

 

Raita

Personer: 4

Ingredienser

  • 5 dl yoghurt naturell
  • ½ ts salt
  • 1 agurk, skrelt og kuttet i små i terninger
  • 1 liten løk, hakket
  • ¼ ts malt Koriander
  • ¼ ts spisskummen
  • 1/2 sitron saften
  • En neve, frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Bland alle ingredienser og server til fisk, kjøtt og sterke karriretter.

Raita recipe in english

Raita is the Indian cousin of tzatziki . A fresh and cooling Indian yogurt sauce served often to curries. It is quick to make and can be served to other dishes or as dips . There are many different recipes for raita , but the main ingredients are always yogurt and cucumber.

Ingedients

5 dl yoghurt
½ teaspoon salt
1 cucumber , peeled and cut into small cubes
1 small onion , chopped
¼ tsp ground coriander
¼ tsp cumin
1 lemon juice
fresh cilantro , chopped

Method

Mix all ingredients and serve with fish, meat and strong curries.

2 Comments

  • comment-avatar
    Kyllingkarri med tomat – Aichas Mat 10. januar 2016 (19:48)

    […] Nydelig kyllingkarri med tomat som du helt sikkert kommer til å like. Du bestemmer selv hvor sterk den skal være. Liker du det skikkelig hot tilsetter du mer chili. Er du av typen som liker mye smak, men ikke så hot halverer du chili mengden. Du må gjerne bruke kyllingfilet istedenfor lår. Da blir koketiden mindre . Selv synes jeg at kyllinglår gir mer smak til gryten. Server den  gjerne med indisk yoghurtsaus raita.  Oppskrift på raita finner du her […]

  • comment-avatar
    Aichas Mat 11. januar 2016 (13:06)

    […] mat på tur eller gjestemat. Server gjerne med en syrlig yoghurtdressing eller raita (oppskrift her) og en marokkansk råkostsalat med appelsiner (oppskrift her […]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.