Kyllingtagine
Ingredienser
- 4 kyllinglår delt i to i leddet
- 1 løk, grovhakket
- 5-6 gulrøtter delt i små staver
- 8 poteter delt i mellomstore biter
- 1 stor tomat, hakket
- 2 ss tomatpuré
- 250 g selskapserter
- -
- Marinade:
- 3 hvitløksfedd, knust/ finhakket
- Litt finhakket persille
- 1 ts salt + mer for å smake til
- 1 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts paprika
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt ingefær
- 1 klype kanel
- 1 klype knust tørket chili eller mer om de liker det hot
- olivenolje
Slik gjør du
- Bland ingredienser til marinade i en stor bolle og tilsett nok olivenolje (ca 4 ss) en ftykk marinade konsistens.
- Ha i kylling og bland til alt kjøttet er dekket med krydderblanding. Varm en stor gryte over middels varme. Legg i kyllingen og løk og stek til kyllingdelene er gyllenbrune på begge sider og løken litt myk.
- Ha i poteter, gulrøtter og hakket tomat.
- Ha litt varmt vann i samme bollen som kyllingen ble marinert i for å få med all marinade i gryten. Rør i tomatpuré og hell over grønnsakene og kjøttet. Tilsett resten av vannet og kok opp gryten.
- Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og væsken er kokt inn en del. Gryten skal koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig. Smak til med salt og rør i forsiktig ertene. La ertene trekke under lokk i noen minutter.
Mette Løkeland 12. august 2023 (21:22)
Takk for alle gode oppskrifter. Tenåringane elska også denne og då er det gøy å lage mat.
Aicha Bouhlou 22. november 2023 (17:56)
Så hyggelig! Takk