Kylling med mango og kikerter
Ingredienser
- 4 store kyllinglår eller en oppdelt kylling
- 2 rødløk, i båter
- 600 g (2 pakker) kokte kikerter
- 1 stor mango, i skiver
- 2 dl kyllingbuljong
- en klype salt
- MARINADE
- 3 ss mild mangochutney
- 2 ss neutral olje
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1 økologisk sitron, saften
- 1 ts malt ingefær
- 1⁄4 ts kajenne eller chiliflak (bruk gjerne mer om du liker det hot)
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss soyasaus
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Bland sammen mangochutney, olje, hviløk, sitronsaft, ingefær, kajenne eller chili, paprikapulver og soyasaus i en bolle. Legg løk, kikerter og mango i en ildfastform. Hell over halvparten av marinaden og bland godt. Tilsett kyllingbuljong. Gni inn kyllingen med resten av marinaden og salt og legg den oppå grønnsakene. Dryss mer paprika, chiliflak og salt på selve kylling. Stek den i ovnen på midterste rille i ca. 45 minutter.
- Dryss gjerne over litt urter som koriander eller persille og server med mer grønnsaker eller, couscous, bulgur eller ris.
Ane Margrete Wigers 29. november 2020 (09:30)
Jeg laget denne retten i går, og den ble kjempegod. Jeg laget også litt byggryn ved siden av, noe som var unødvendig da det kikertene mettet nok. Tar gjerne i mot forslag på annet tilbehør.