Seleri fries med olivensalsa
Selleri fries toppet med en deilig olivensalsa er en enkel rett med mye smak. En super vegan middag eller et nydelig tilbehør til det meste.
Ingredienser
- 1 stort eller to mindre sellerihoder
- 2 ss olje til grilling
- 2 dl grønne oliven, hakket
- 100 g soltørket tomat i olje, hakket
- 2 ss kapers
- Litt chili etter smak, kan sløyfes
- 1- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss valnøtter, hakket
- Litt urter: bruk det du ha: basilikum, timian, persille
- 1/2 sitron, saften
- 4 ss olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Skrell og skjær sellerirot i store fries/staver og vend dem i litt olje. Grill stavene på alle fire sidene til karamellfarget og nesten møre. De kan også stekes i panne eller i ovn.
- Bland alle ingrediensene til olivensalsa og smak til med salt og pepper.