Lutefisk søtpotetstappe og soyasmør

#REKLAME

Lutefisk med søtpotetstappe og soyasmør er en annerledes og smakfull måte å lage lutefisk på. Retten serveres med stekt rosenkål. Ingredienser med litt sting i tillegg til salte og søte elementer glir fint sammen og resultatet er en nydelig rett med kontraster og masse smak.

Denne oppskriften har jeg laget for Lerøy Seafood og er et #BETALTINNLEGG

 

 

Lutefisk søtpotetstappe og soyasmør

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 kg lutefisk
  • 2 ss salt
  • SØTPOTETSTAPPE:
  • 3 søtpoteter, ca 500 g
  • 1 vanlig potet
  • 2 ss smør
  • Litt sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
  • 400g rosenkål
  • 1 ss smør eller olje til steking
  • SOYASMØR:
  • 100 g usaltet smør
  • 2,5 ss soyasaus
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 ts finhakket chili
  • 0,5 ts revet, frisk ingefær
  • 2 ss bladpersille, finhakket

Slik gjør du

  1. Lutefisk: Skjær opp fisken i så like stykker som mulig for å unngå at noen stykker blir overkokt mens andre blir for lite kokt. Dryss over salt og sett kjølig i minst en time eller to før tilberedning, da får du fast og fin fisk. Sett stekeovnen på 200 °C. Hell av vannet som trekkes ut og skyll lutefisken i kaldt vann.
  2. Legg fisken med skinnsiden ned i en langpanne med høy kant eller ildfast form.  Dekk langpannen med aluminiumsfolie og stek lutefisken i forvarmet stekeovnen i ca. 40 minutter. Koketiden avhender av tykkelsen på fisken og om det er ben eller ikke. Sjekk fisken etter 20/30 minutter. Hvis den ikke er ferdig kan den stå lengre
  3. Potetstappe: Skrell potetene og kutt de til terninger. Kok potetene til møre. Sil av vannet og mos potetene sammen smør og sitronsaft til en fin mos og smak til med salt.
  4. Rosenkål: Rens og del rosenkålen i to eller flere biter. Varm smør i en stor en stor stekepanne. Tilsett rosenkålen og stek over høy varme i 2-3 minutter, eller til rosenkålen er gyllen og mør.
  5. Soyasmør: Brun smøret i en kjele til det er lys brunt, pass på så det ikkebrenner seg. Tilsett soyasaus, hvitløk, chili, revet ingefær og persille. Vent med å lage soyasmør til rett før servering.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.